Bélavári Zita mentette meg a Magyarország Szépe showt

A pécsi menyasszonyok nagy kedvence, Bélavári Zita által tervezett ruhákban vonult végig a a kifutón hazánk tizenkét legszebb lánya. A szombat este megrendezett Magyarország Szépe döntő nemzeti ruháinak készítésére egy másik magyar tervezőt kértek fel, ám 24 órával a verseny előtt váltottak. 

hirdetés

Bélavári Zitától egyáltalán nem idegen, hogy szépségkirálynőknek és hírességeknek tervezzen ruhát. A mohácsi tervezőnő 2012-ban tett szert országos ismertségre, amikor elkészítette Konkoly Ági nemzeti ruháját a világversenyre. Majd ezt követte Rákosi Annamária, Miss World Hungary és Kárpáti Rebeka,  Miss Universe Hungary nemzeti ruhája. A szépségkirálynők öltözete mellett pedig számos ismert embernek és modellnek álmodott meg szebbnél szebb ruhakölteményeket. Tervezett már Sarka Katának, és Kulcsár Edinának, legutóbb pedig Konkoly Ági menyasszonyi ruháját készítette el.

Magyarország Szépe
Kiss Daniella lett hazánk legszebb lánya (Forrás: Facebook)

A Magyarország Szépe verseny magyaros ruháinak megtervezésével tavaly is és idén is megkeresték Zitát, ám mivel ilyentájt dübörög az esküvőszezon, a felkérés pedig későn jött, nem tudta vállalni, hogy tizenkét teljesen új darabbal álljon elő. Így esett végül másik magyar alkotóra a választás. Ám a hírek szerint  ez nem volt a jó döntés a szervezők részéről.

– Pénteken este értesültem arról, hogy óriási baj van, a segítségemre volna szükség, mert a versenyre készült eredeti ruhák nem megfelelőek. Szerencsére nekem van 14 nemzeti ruhám, amit így 24 órával az verseny előtt fel tudtam ajánlani a lányoknak. Szombaton délelőttre már fent is voltak a ruhák, de a profi háttérmunkára szükség volt, hiszen ezek könnyen gyűrődő selyem ruhák, amiket termesztésen ennyi idő alatt nem volt időm rendbe tenni. Ezt úgyszintén a remek csapat segítségével megoldották Budapesten – meséli Zita.

Bélavári Zita
Ilyen ruhákban vonult a tizenkét döntős (Forrás: Facebook)

A ruhákat gyakorlatilag pillanatok alatt kellett a lányokra igazítani, mindezt ráadásul úgy, hogy maga Zita nem is tudott ott lenni, a stylistokkal telefonon tartotta a kapcsolatot.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy Zita ezen, korábban elkészített ruháinak többsége jól variálható, így nem kellett sokat alakítani rajtuk. Úgy tűnik azonban, hogy minden fennforgás ellenére, a háttérben kiváló munkát végeztek a szakemberek, mert a döntő zökkenőmentesen lement szombaton.

[note note_color=”#edfbbc”]

Amíg Bélavári Zita a magyaros tour-ban segítette ki a szervezőket és a lányokat, addig az estélyi ruhák kapcsán Benes Anita volt a mentőangyal. Így a lányok végül hosszú, csipke Daalarna ruhákban vonultak a zsűri elé.[/note]

Magyarország Szépe 2015-ben Kiss Daniella lett, és talán nem árulunk el nagy titkot, ha eláruljuk, könnyen lehet, hogy Bélavári Zita ebben az évben is erőteljesen kiveszi majd a részét a szépségkirálynő világversenyen való szereplésében. Ám konkrétumokat egyelőre nem tudni.

A versenyt és Zita ruháit IDE kattintva lehet megnézni.