Beújítanál az edzésben? Adunk néhány ötletet

Nem árt nyitva tartani a szemünket és a fülünket, mert gombamód szaporodnak az új ötletek a már megszokott, hagyományosnak nevezhető mozgásformák feltuningolására. Persze a pécsieknek akkor sem kell panaszkodniuk, ha valami újat szeretnének kipróbálni, mert erre is mindig van lehetőség.

hirdetés

Rajzolj mintát a térképre!

Pécsre is elért az új őrület, amit a futás megszállottjai biztosan szívesen kipróbálnak majd. A megvalósításhoz csupán lelkes futókra, kreatív ötletekre és egy térképre van szükség. Az esemény alkalmával a térképre előzetesen berajzolt tetszőleges mintát futják körbe a város utcáin kanyarogva a futók. Az ötlet különlegességét fokozza, hogy se komoly szervezésre, se hosszú előkészületekre nincs szükség. Egy maroknyi futó a délutáni kávézás közben is kitalálhatja, milyen alakzatot fog megfutni a soron következő közös futáson, amit a megfelelő alkalmazás segítségével el az edzés végén meg is tud örökíteni.

rajzolj a térképre futás
A kreatív lánykérés is megvalósítható (forrás: http://www.dailymail.co.uk/)

Fejlámpás futás a Mecseken

Unod a megszokott terepen róni a köröket? Minden út, fa és levél ismerős, ráadásul szereted a kihívásokat? Ha az előbbi kérdéseknél erőteljesen bólogattál a fejeddel és a hajnali kelés sem jelent gondot, itt a lehetőség, hogy nehezíts a pályán. Fejedre rögzített lámpával csapódhatsz is az extrém körülményeket kedvelő csoporthoz, amiket a Mecsek Maraton Team szervez össze. Hajnali 5 órás kezdéssel a fejlámpás futásokon bejárhatod a sötétbe burkolózott Mecseket, amíg a város a lábaid alatt alszik. A 10-15 km-es útvonal a helyszínen körvonalazódik. Annyi biztos, hogy lendületesen fog kezdődni a napod.

Nő, sport, nyer, győz, boldog

Irány a pécsi wakeboard pálya

Tavaly nyár végén nyílt meg Tüskésréten Pécs első wakeboard parkja, ezzel lehetőséget adva valamennyi környéken élő fiatal számára, hogy helyben próbálhassa ki, mennyire képes megállni a helyét egy wakeboardon. Az extrém sportok iránt fogékonyak számára a wakeboardozáshoz minden feltétel és felszerelés adott. Akik kacérkodnak a gondolattal, hogy idén deszkára állnak, kezdő órákon sajátíthatják el az alapokat.

wakeboard, tüskésrét1

Ha a fitnesz a mindened

Mindig érdemes átböngészni, milyen újdonságokkal csábítják a mozogni vágyókat a pécsi fitnesztermek. Az edzők és az üzemeltetők is igyekeznek követni a trendeket, így szinte minden szezonban találunk friss ötleteket még a megszokott órákban is. Ez szerencsére valamennyi területre igaz a táncos, vagy megkoreografált óráktól egészen az állóképességet erősítő, illetve funkcionális edzésekig.  Ne süppedj bele a megszokottságba! A tested is felfrissül, ha változatos formában mozgatod át a tagjaidat.

fitness, kondi, edzés