Black Friday: készülj az akciókra Pécsen is!

Sokak szerint csak egy amerikai marketingfogás, mégis egyre terjed Pécsen is az úgynevezett Black Friday. Az ünnep lényege, hogy a karácsonyi bevásárlás kezdetével hatalmas kedvezményekkel vásárolhatunk. Meglepő módon rengeteg belvárosi üzlet, bevásárlóközpont csatlakozik idén. 

hirdetés

Idén november 25-én lesz a Black Friday, amit az amerikai hagyományok szerint a hálaadást követő pénteken tartanak. Ez az ünnep már évtizedek óta a karácsonyi bevásárlás hivatalos kezdete az Egyesült Államokban, ami kezd elterjedni az egész világon. Már évek óta bevett szokás a magyar webshopoknál is, hogy csatlakoznak a mozgalomhoz, és egy nap erejéig hatalmas leárazásokat hirdetnek. Évről évre egyre nagyobb várakozás övezi idehaza a Black Friday-t.

Kicsit össze is zavarodtunk, mert bizonyos webshopok és pécsi üzletek már november 18-án megtizedelik az áraikat, a hivatalos leárazás azonban csak 25-én lesz. Dátum ide vagy oda, a teljesség igénye nélkül körbejártuk virtuálisan és ténylegesen is Pécset, és megpróbáltuk összegyűjteni, hogy mely üzletek vesznek részt az akcióban és melyek nem.

fashion-woman-cute-airport

Online akció a HappySkin-nél

A hivatalos Black Fridaytől eltérve a pécsi HappySkin egy egész hétvégén át, november 25-27-én tartja hatalmas akcióit. A Pécsen gyártott natúrkozmetikumokat 50 százalékos akcióval vásárolhatjuk meg.


A Pécs Pláza is nagy akciókkal készül

Nagy meglepetésünkre a Pécs Pláza is csatlakozik az eseményhez. Náluk november 25-én lesz a Black Friday, amelynek keretein belül 18 üzletben vásárolhatunk akár 60 százalékos kedvezménnyel.


A H.R.V.T. belvárosi ruhaszalon is csatlakozik

Az újonnan nyílt belvárosi divatszaküzlet is csatlakozik az akcióhoz. Ők november 25-re terveznek 20%-os kedvezményt. Hozzáteszik:

Mi úgy gondoljuk, hogy van még mit tanulnunk nagyobb országoktól a kereskedelemről és a marketingről, azaz, hogy hogyan ismertessük meg a saját márkánkat a vásárlókkal.

pexels-photo-135620

Kupon a Bongospiritnél is

A pécsi ruhamárka webáruházában a női termékeire lesz 20 százalékos kedvezmény egészen november 18-án. Látogassunk el a weboldalra, és vásároljunk a Black Fridayre hivatkozva!


Az Árkád sem maradhat ki a sorból

Martits Balázs, a pécsi Árkád centermenedzsere elárulta lapunknak, hogy náluk is lesz Back Friday, vagyis ahogy ők nevezik: Super Friday. A bevásárlóközpontban először szervezik meg az akciót, mégis a boltok legalább negyede csatlakozni fog a mozgalomhoz. Több információt jövő héten tudhatunk meg az Árkád honlapján, hiszen a nagy akció a hivatalos Black Friday napon, november 25-én lesz.


Van, aki nem csatlakozik, de okkal

Monokrom Design Store

Bubreg Balázs, a Monokrom Design Store egyik alapítója elmondta lapunknak, hogy erősen gondolkoztak rajta, de úgy döntöttek, hogy nem csatlakoznak az ünnephez.

– Azért döntöttünk úgy, hogy nem csatlakozunk, mert olyan kis árréssel értékesítjük tovább a helyi alkotók termékeit, hogy sajnos a Black Friday-t már nem bírná el üzletünk. Egy multi természetesen máshogy áll hozzá ehhez az eseményhez, de nálunk egyedi termékekről van szó, kis szériás, pécsi árukról  – avat be Bubreg Balázs. Ennek tudatában vegyük az irányt a Monokrom felé a fekete péntek napján is, hisz jó eséllyel találunk versenyképes árakat még az akciók mellett is.


Az én tapasztalatom az, hogy nem mindig valósak ezek az akciók, ami valóban kiárusítás, abból nagyon kevés van. Nem zárkózom el általában az akcióktól, de ezt az ünnepet kifejezetten hamisnak érzem – nyilatkozott az anonimitását kérő egyik belvárosi üzlet tulajdonosa.

.

– mondta el lapunknak egy másik belvárosi üzlettulajdonos.