Bringázz a munkába: csinosan!

Szerencsére Pécsett is egyre többen és egyre gyakrabban pattannak biciklire, és akik tehetik, munkába is két keréken járnak. Ám még mindig akadnak kétkedők, akik szerint az irodai viseletet nem lehet összehangolni a bicajos léttel. Lánczos Benkő Tímea, stylist most bebizonyítja, hogy ez hatalmas tévedés, sőt egy új pécsi márkáról is lerántjuk a leplet! 

hirdetés
Uránia Mozi

Nők a nyeregben

Azokon a munkahelyeken, ahol az üzleti etikett szigorúan megszabja az irodai öltözéket, és a hölgyek csak térdig érő ceruzaszoknyában, illetve ingben járhatnak dolgozni, ott valóban nincs könnyű dolga a kerékpár szerelmeseinek. Egyes helyeken van lehetőség az átöltözésre, de ez jellemzően olyan macera, amit csak kevesen szeretnének bevállalni kora reggel.

Számos munkahelyen azonban bőven elegendő, ha a dolgozók csinosan és ízlésesen néznek ki, nem kell túl hivatalosan megjelenni.

Lánczos Benkő Tímea szerint bármilyen meglepő, a ruha jó választás a kerékpárra, csak az nem mindegy, hogy milyen a szabása. Szerencsére azonban mostanság divatosak az A-vonalú ruhák és a lengébb szoknyák, amik nem tapadnak rá a lábra, ezáltal nem csúsznak fel tekerés közben.

nők

A pedálon csak a baj van a magas sarkakkal, de az egyre csinosabb lapos talpú cipőknek köszönhetően nem kell lemondanunk a csajos szettekről. A balerinacipő örök darab, de az idei nyár igazi slágere a fűzőmentes vászoncipő.

A kerékpározás másik hátulütője az izzadás. Ezt az öltözékünkkel elég nehéz kivédeni, de ha világosabb színeket választunk, akkor kevésbé látszanak a foltok, és jó megoldás lehet még egy csere felső bedobása is. A reggeli kimelegedést egyébként úgy is elkerülhetjük, ha kardigán helyett egy mellényt kapunk magunkra, ami valamivel szellősebb, így talán kevésbé ver le minket a víz tekerés közben.

biciklis szettek
ruha,cipő: Stradivarius; mellény,szemüveg: H&M; nyaklánc: Bershka; táska: F&F

Pasik a bringán 

A férfiaknak sem kell alább adni a kellemes megjelenésből, ha kerékpárra ülnek – mondja a szakember. Az ingek nem gyűrődnek pár kilométer tekeréstől, az ujját pedig nyugodtan feltűrhetjük, így kényelmes és divatos is lesz egyszerre.

Vigyázzunk a bő szárú nadrágokkal, ezek ugyanis könnyedén beleakadhatnak a küllőkbe. Ez utóbbi tanácsot egyébként sem nehéz megfogadni mostanság, hiszen a férfiaknál is hódítanak a szűk szárú, bokavillantó alsó részek.

bicikliférfi3
nadrág: H&M, szandál:Bershka, ing,táska: Zara

férfiak

[note note_color=”#bef584″]

Készülőben a pécsi biciklis márka 

Nemrég egy pécsi csapat is meglátta a fantáziát a biciklis öltözékekben. A Klubot működtető Pataki Erika és Szolga Hajnal úgy döntöttek, kerékpárgumiból készült ékszereik mellett létrehoznak egy kifejezetten bicikli őrülteknek szóló ruhamárkát. A lányok nem hazudtolták meg önmagukat, hiszen Climate elnevezésű kollekciójuk szintén újrahasznosított anyagokból, egészen pontosan “fesztivál maradékokból” készül.

– Tönkrement sátorból, ponyvákból, molinókból dolgozunk, de felhasználjuk a kilyukadt gumimatracokat, labdákat és leselejtezett esernyőket is, ezeket dolgozzuk össze maradék textilekkel – sorolja az alapanyagokat Pataki Erika.

A tervezőpáros egészen sportos darabokat is készített, de lesznek abszolút urban stílusú szettek és újraértelmezett láthatósági mellények is.

Egyelőre nyolc összeállítás készült el. Ezek bemutatószettek, de szeptembertől bárki megvásárolhatja a pécsi bringás kollekció darabjait [/note]

Az "Art by night" divatbemutatón láthattunk néhány Climate szettet
Az “Art by night” divatbemutatón láthattunk néhány Climate szettet

1 hozzászólás

Comments are closed.