Csalj a fotókkal profin!

Ha Facebook profilunk és az Intsagramunk tele van teljes felkaros szelfikkel és elbénázott panorámafotókkal, akkor nem árt jobban felfegyverkeznünk némi kreatív tudással. Böngésztünk a neten, és rendkívül ügyes, illetve egyszerű fotós tippekre bukkantunk. Érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat, nincs másra szükség, csak egy okostelefonra!

hirdetés

Ha idén túl vagyunk a nyaraláson, az elkészült borzalmas képeken sajnos már nem tudunk változtatni. Jövőre viszont érdemes felfegyverkeznünk kellő kamerakezelő tudással, még ha a fényképezőnk egyben az okostelefonunk is! Összeszedtünk néhány nagyon egyszerű, izgalmas és kreatív megoldást arra az esetre, ha a (nyaralós) fotóink általában túl egyszerűek vagy csak rossz a kompozíció.

Vízalatti felvétel pohárral

Ha nincs méregdrága vízálló tokod vagy telefonod, válaszd ezt az egyszerű megoldást: helyezd a telefonod egy tiszta, átlátszó pohárba, és merítsd annyira a víz alá, hogy a pohár belsejébe ne szivárogjon be a víz. A hatás olyan lesz, mintha félig, vagy teljesen a víz alatt fényképeztél volna. Azért ezzel óvatosan, hisz nem szeretnénk ha pár csepp víz tönkretenné a telefonunkat – meg a képet!

Vízalatt

Vízcsepp makró

Rendkívül egyszerű megoldás csodálatos makró felvételek készítéséhez, ha egy kis vizet cseppentünk okostelefonunk optikájára. Ne aggódjunk, ez nem tesz kárt a telefonunkban, és a vízcsepp sem pereg majd le. Keressünk ekkor valami érdekes apróságot: nyaraláskor, vízközelben tucatnyi érdekes kincsre bukkanhatunk, ami megér egy makrófelvételt.

Tökéletes szelfi

Hogy elkerüljük az olyan kínos szelfiket, amibe a fél karunk belelóg, szerezzünk be egy tripodot vagyis „pókot”. Ám ha erre nem akarunk költeni, elkészíthetjük magunk is. A legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás a legó tripod. Építsünk/készítsünk akkora lególapot, mint az okostelefonunk hátlapja, majd ragasztószalag segítségével rögzítsük telefonunkhoz, vagy egy régi tokhoz – így könnyen levehetjük és feltehetjük fotózáshoz. A laphoz pedig illesszünk hozzá egy legó kockát, mely meg fogja tartani a telefonunkat fotózáskor. Ekkor már csak komponálnunk kell, és időzítéssel, vagy a fülhallgatónk nyomógombja segítségével kattintanunk!

Lego tripod 4

Panoráma optikai csalással

Az unalmas panorámaképeinket könnyen feldobhatjuk egy izgalmas optikai tuninggal. Nem kell más hozzá, mint két ember és egy okostelefon. A kameraman kezdje el a felvételt, a „modell” pedig álljon a panorámakép legelejére. Miután a telefon elhaladt előtte, a modell – megkerülve a képet, álljon pár méterrel odébb, hogy még egyszer benne legyen a képben. Ezt ismételje meg annyiszor, amennyiszer kedve tartja. A fotósnak természetesen figyelnie kell, és annyira lassan fordítania okostelefonját, amennyire csak tudja. Voilá, kész a meghekkelt nyaralós fotó!

Még több érdekes fotóhekkelő megoldást találhatunk ebben a videóban:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fTz4Nhgm_SQ&feature=youtube_gdata&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+youtube%2Fmost_viewed_today+(Youtube+Most+Viewed+Today)” width=”700″]

Ha nem elégszünk meg az egyszerű tippekkel, izgalmas telefonos kiegészítőkkel is feldobhatjuk a nyaralás fotóit, erről bővebben írtunk ITT!