Cseréld le a macinacit!

Nemsokára újra itt a hétvége, a kirándulások és a szabadtéri programok ideje, és bár a természetben eltöltött idő nem elsősorban a divatról szól, ez nem jelenti azt, hogy nem lehetsz stílusos. Az Abszolút Nő stylistje megmutatja, mit vegyél fel!

hirdetés

Ha egy kicsit is csúszós-mászós, lépcsőzős, kilátóra felkaptatós kirándulást tervezünk, akkor a legokosabb, ha egyből elvetjük a szoknya gondolatát. Valószínűleg senki sem szeretné, hogy egy egész általános iskolás osztály kuncorásszon a kikandikáló hátsóján. Maradjunk tehát a nadrágnál!

Felvehetünk térdnadrágot, és leggingset is, de a mostanában tapasztalt harminc fokban hőgutát fogunk kapni, így talán a rövidnadrág a legjobb választás. Szerencsére az idei szezonban hódítanak a shortok. A különböző mintájú és színű nacik közül szinte választani sem lehet – mondja Lánczos Benkő Tímea stylist. Ha nagyon vészes terepre megyünk, tanácsos sötétebb tónusút választani, de a lightosabb, városnézős sétákhoz bevállalhatjuk a pasztelles árnyalatokat is. Az általunk ajánlott darab leginkább egy egyszínű fehér pólóval mutat jól, de ha ragaszkodunk hozzá, mintással is felvehetjük, ám ebben az esetben ügyeljünk a színek harmóniájára – figyelmeztet a szakember.

Az általunk ajánlott fehér topán inkább városi sétához ajánlott. Erdőre, mezőre inkább ne merészkedjünk ki szandálban vagy saruban, mert könnyen ficammal vagy lábtöréssel végződhet a jó hangulatú kirándulás. Testi épségünk megőrzése érdekében válasszunk zárt cipőt (az alábbi szetthez például egy fehér tornacipő kiválóan mutat), vagy ha még keményebb a terep, túracipőt.

A sok ékszer és kiegészítő igencsak zavaró lehet hegymászás közben, ezért ha mindenképpen szeretnénk feldobni a szettünket, elégedjünk meg egy-egy hangsúlyos darabbal, például egy szép nyaklánccal vagy fülbevalóval.

Kánikulában vagy a tűző napon, a betonon sétálva egy fejfedő is jó szolgálatot tesz, de hogy ne csak a napszúrás ellen védjen, keressünk divatos fazont, például ezt a szalmakalapot. Így a városban és a tóparton is trendik leszünk.

Kirándulás közben természetesen fontos kellék egy hátitáska, amiben elfér néhány szendvics, csoki és egy üveg víz. Ám nem muszáj iskolatáska méretű szütyőt cipelnünk, elegendő egy ilyen divatos kis batyu is.

 

short: Mango, top: H&M, szandál: F&F, nyaklánc: Mango, táska: Mango, kalap: H&M

 

Kicsit könnyedebb hangulatú kiruccanáshoz, például városnézéshez, múzeumlátogatáshoz vagy balatoni sétához választhatjuk az overallt. Amellett, hogy mutatós, nagyon kényelmes, és a cipősarok méretétől függően bárhová felvehető darab – mondja Timi.

– Most ezt a egyszerű, sötétkék színű egybe ruhát választottam, amit egy tengerészcsíkos táskával és egy arany balerinával variáltam.

A tűző napot távol tartó nagy szalmakalap itt sem hiányozhat. Ám ezt a hatalmas karimájú  darabot tartogassuk inkább a vízpartra, városban egy kicsit vicces látványt nyújtanánk vele.

overál: Mango, táska: Reserved, szemüveg: Mango, cipő: Mango, kalap: stylebop.com, nyaklánc: wetseal.com