Díjazzák a nőket!

Nők nélkül összeomlana a társadalom, nem léteznének családok, emberi kapcsolatok, de a gazdaság és a politika sem működne. Ezt felismerve a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Zrt. pályázatot írt ki a nők támogatására. 

hirdetés

A „Women are Future” díj a nemzetközi „WOMEN” elnevezésű európai uniós projekt része. Öt országból 11 partner fogott össze annak érdekében, hogy javítsák a nők helyzetét. Közös véleményük szerint ugyanis a nők kulcsszerepet játszanak egy régió gazdasági és társadalmi fejlődésében.

A pályázat kiírói ezért díjazni szeretnék azokat a dél-dunántúli régióban tevékenykedő nőket, akik példamutató tevékenységet végeznek az élet bármely területén, legyen szó üzletről, politikáról, cégvezetésről, a közvéleményről vagy jótékonyságról.

Ezenkívül keresik azokat a dél-dunántúli vállalkozásokat is, amelyek megfelelő munkakörnyezetet biztosítanak a nők számára, hozzájárulva ezzel a régióból történő elvándorlásuk megakadályozásához. A nyertesek díjazására egy nemzetközi konferencián kerül sor, jutalmuk pedig egy regionális imázs-kampány lesz.

A díjra három kategóriában lehet pályázni. Mindegyik kategóriában meghatároztak bizonyos kritériumokat, amiből legalább néhánynak teljesülnie kell.

Női kulcsszereplő a régióban

Olyan hölgyet keresnek, aki vállalkozást/szervezetet alapított, vagy nagymértékben hozzájárult egy vállalkozás/szervezet víziójának megvalósításához. Esetleg jelentős befolyással rendelkezik döntéshozatali szinten, és sajátos módon segíti az üzlet fejlődését, illetve a vállalkozás stratégiai irányítását.

E kategóriába jelölhetők azok a hölgyek is, akiknek befolyásoló szerepük van egy szélesebb közönség körében, hozzájárulnak társadalmi, gazdasági és ökológiai problémák megoldásához a régióban, vagy hozzásegítenek másokat (pl.: gyermekek, szegény emberek stb.) a siker eléréséhez.

Nőbarát vállalkozás

Olyan céget keresnek, amely támogatja a munka és a családi élet összeegyeztethetőségét például rugalmas munkaidővel, óvoda biztosításával, esetleg a távmunka lehetőségével. Fontos kritérium még, hogy az adott vállalkozás egyenlő bérezést alkalmazzon, támogassa a nők karrierjét, és fejlődési lehetőséget biztosítson számukra. Illetve szóba jöhetnek olyan cégek is, amelyek kifejezetten ügyelnek a női munkavállalók arányára, sőt vezető pozíciókban is labdába rúghatnak a gyengébbik nem képviselői.

Legjobb női induló vállalkozás

Olyan céget keresnek, amelyeknek alapítója vagy vezetője nő, és maximum 5 éve működik. Ezenkívül tevékenységében fontos szerephez jut a kreativitás és az innováció, hosszú távú perspektívával rendelkezik, hozzájárul a régió hírnevének öregbítéséhez, illetve együttműködik más intézményekkel, például iskolákkal vagy különböző helyi hálózatokkal.

Mivel jár a győzelem? 

A díj nyertesei példaképként szerepelnek majd egy kiterjedt nemzetközi kampányban, amely hozzájárul a résztvevő régiók imázsának fejlesztéséhez. Továbbá részt vesznek a regionális és nemzetközi díjátadó konferencián, amely nemzetközi szinten Berlinben, regionális szinten pedig Pécsett lesz 2014 tavaszán.

 

[frame]A jelölés és a pályázati formanyomtatvány benyújtása ingyenes. A határidő:  2013.09.30.

További információ: http://women-project.eu honlapra.[/frame]

 

 

  • Tyutyi

    Hajrá csajok!