Divattippek kerekded idomokra

Az ősz nem a tél kezdete, hanem a nyár folytatása. A szeptember legalábbis biztosan. Ilyenkor még kellemesen meleg van és egy kis fifikával nyári szereléseinket is kitűnően tudjuk használni a kicsit hűvösebb időben. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist tippjei következnek, ezúttal kifejezetten a nőies nőkre gondolva!

hirdetés


Egy szoknya, egy nadrág

A nyári ruhákat és a maxi szoknyákat semmiképpen ne pakoljuk még el a szekrény mélyére csak azért, mert lapoztunk egyet a naptárban. Mindkettőt szuperül lehet használni őszies időben, például harisnyával. Ez utóbbi ruhadarabot egyébként sok molettebb nő örömmel viseli, hiszen a kánikulában összeérő meztelen combok nagyon kellemetlenek tudnak lenni. Erről az oldalról nézve az évszakváltás kifejezetten kedvez a kerekded idomokkal büszkélkedőknek – mondja a stylist.

Ha a szoknyáknál maradunk, akkor az A-vonalú és a szűk ceruzaszoknyák (!) kifejezetten jól állnak a vastagabb combokkal megáldott nőknek. Felejtsük el a zsákruhákat, és az oversize fazonokkal is vigyázzunk, mert ezekben csak még nagyobbnak tűnünk majd!

A mintáktól és a keresztbe csíkoktól nem kell tartani. Egyrészt, csak mert nem vagyunk 50 kilók, még nem kell egyszínű, unalmas ruhákat viselnünk, másrészt inkább csak a minta milyenségére érdemes figyelni, ha szeretnénk optikailag csalni. Ha alma alkatúak vagyunk, akkor a mintás darab alul legyen, ha körte alkatúak, akkor felül. A minta legyen inkább apró, a csík pedig vékony, és ne vastag. Mindössze ennyi, egyébként bátran “megőrülhetünk”!

A mostanában igen divatos szaggatott farmer sincsen tiltólistán. Jó tanács: vastagabb virgácsok esetében ne legyen agyonszaggatva a nadrág, a lukak inkább a térden, vagy az alatt helyezkedjenek el.

A még mindig toplistán szereplő magas derekú nadrágot kevesen merik bevállalni, Timi mégis ajánlja ezt a molettebb, ám laposabb hasú nőknek.

– A pici pocak nem probléma, de ha erősebbek vagyunk ezen a tájékon, akkor egy magas derék már nem feltétlenül előnyös. Mégis, aki úgy gondolja, annak érdemes alkalmaznia, mert gyönyörű, karcsú derekat, és ezáltal nőies homokóra alakot varázsol. Egy hosszabb kardigánnal pedig a kényesebb fenék tájékot is eltakarhatjuk – így a szakember.

molett divat, montázs

Kapj fel még egy réteget! 

Az ősz a farmer, a bőrdzsekik illetve a kardigánok, blézerek időszaka. Használjuk ki, hogy ilyenkor még nem kell nagykabátot húzni, mégis nagyobb mozgásterünk van, ami az alakformálást illeti. A kerekded idomokkal rendelkezők próbálják meg elkerülni a férfiasabb fazonú, lezser kabátkákat. Persze nehéz általánosságban beszélni, van, akinek jól áll az ilyesmi, de jellemzően a karcsúsított, alakot követő darabok néznek ki jobban a nőies felsőtesten. Itt megint a zsákhatásra gondolunk – figyelmeztet a stylist!

A rövid farmermellények és bőrkabátkák kifejezetten előnyösek, mert kihangsúlyozzák a derekat.

– Mindegy, hogy milyen vastag a derekunk, erre a testrészünkre akkor is érdemes odairányítani a figyelmet vagy egy röviden szabott felsőrésszel, vagy egy övvel. Így optikailag karcsúbbnak tűnünk majd – mondja Timi.

Az ízlésesen dekoltált felsőrészek nagyon jól állnak a nőies idomokkal megáldott hölgyeknek, de természetesen nem lehet mindig mélyen kivágott ruhákban mutatkozni. Hűvösebb időben pedig fázhatunk is bennük. Ilyenkor jöhetnek a garbók, vagy a magasabban záródó felsőrészek. A mellben erősebbeknek viszont nem biztos, hogy ez annyira szerencsés fazon, így ők egy hosszan lelógó lánccal vagy sállal nyújthatják meg alakjukat.

montázs2

Egy pécsi üzlet, ahol a teltkarcsú hölgyekre is gondolnak

Pécsen, a Kereskedők Háza földszintjén találjuk a Rubens Molett Divat nevű üzletet. A bolt nyitását a tulajdonosok azon tapasztalata hívta életre, hogy meglátásuk szerint az üzletekben szűkebb a kínálat a teltebb, molett hölgyek számára.

Kollekciójuk összeállítása során elsődleges hangsúlyt kapnak a magyar termékek. Palettájuk igen széles, megtalálható náluk az extrán nőies Victoria Maxi, a hétköznap hordaható sportos-nőcis Beauty és a kerekded idomokkal megáldott hölgyek körében jól ismert Caremo márka is.

Ezen kívül folyamatosan építgetik saját márkájukat is. A Rubens az üzletben szerzett személyes szakmai tapasztalatokat veszi alapul, ezáltal a kiemelkedő minőség és a nőies vonalak a vezető gondolatiság. Tervezésük során a molett nők előnyös tulajdonságainak a kiemelése az elsődleges cél.

A Rubens Molettben állandó stylist-tanácsadással, személyes kiszolgálással várják a vevőket.