Ebben csápolj a pécsi fesztiválokon!

Ha az ember lánya fesztiválozni akar idén nyáron, már biztosan eldöntötte, hogy hova megy, és mit vesz fel – vagy mégsem? Az Abszolút Nő stylistjával összeállítottuk a legvadabb, legszexisebb és legpraktikusabb fesztivál szetteket. Szemezgess kedvedre.

hirdetés

Hamarosan itt a Fishing on Orfű és vele együtt számos másik magyar fesztivál. Készítettünk egy tiltó, és egy kötelező listát, hogy segítsünk kiválasztani, miben menj el vadulni a koncertekre!

[note note_color=”#5ac03f”]Ezeket bátran tedd:[/note]

Pécsi pólók

Korábbi cikkünkben bemutattuk a legújabb pécsi divatot és vad pólókat. Ezeket módjával, de bátran szabd magadra, vágd le az alját vagy vágd ki a nyakát, hogy lazábbnak és vadabbnak hasson az összkép. Akár csavard össze az alsó részt, így védekezz a tikkasztó hőség ellen. Az Abszoút Nő stylistja, Láncos Benkő Tímea hozzáteszi, hogy egy egyszerű feliratos pólót ügyesen feldobhatunk egy farmer mellénnyel, vagy csipkés felsőrésszel.

Szakadt farmer

A stylist szerint idén a szakadt farmer telitalálat. Vad kinézete miatt pedig a fesztiválok tökéletes szerelése. Az ember lánya így engedheti igazán el magát, ha nem törődik azzal, hogy hogy áll a szoknyája vagy hogy meg van-e még a csinos karkötője. Szakadt nadrágot akár otthon is készíthetünk! Láncos-Benkő Tímea azt tanácsolja, hogy óvatosan vagdossuk meg szikével vagy olló hegyével a nadrágot, majd apránként lazítsuk meg a szálakat, esetleg konyhai reszelővel picit dörzsöljük meg a felületét – kész is a DIY (do it yourself) szakadt farmer!

Fesztivál szettek 5
A külsőd tovább vadíthatod izgalmas szemüvegkerettel

Válltáska

Nincs annál zavaróbb, ha tombolás közben az embernek azzal kell foglalkoznia, hogy mit veszített el a Kiscsillag koncertje alatt. Erre megoldás az apró válltáska, amibe pont belefér a személyid, a pénzed és a telefonod – mást nem is kell magaddal vinned! A válltáskák királya idén a változatos színekben pompázó szimatszatyor.

Gumicsizma vagy sportcipő

Gumicsizmát csak hűvösebb vagy esősebb időre vegyünk fel, akkor viszont biztos megoldás. Nem kell azon aggódnod, hogy a kedvenc cipőd beleragad a sárba és ott is marad, mert a gumicsizma akár egy újabb ciklont is kibír.
– Ha nincs gumicsizmánk, vagy hőség van, zárt, lehetőleg vékony anyagú sportcipőt válassz, ebben a legkényelmesebb a csápolás – mondja a stylist.

Fürdőruha felső

Ha tóparti buliba mész – például az orfűi Fishingre, akkor napközben vagy akár este is érdemes bikinifelsőben maradni, esetleg mellénnyel vagy áttetsző csipkefelsőrésszel enyhíteni a külsőd. Ilyenkor húzzunk farmersortot vagy hosszú szoknyát, hogy kompenzáljuk a hiányos öltözetű felsőtestünket. Így lesz ízléses az összkép!

Fesztivál szettek 6
Mindenképp kényelmes lábbelit válassz!

[note note_color=”#db534d”]Ezeket kerüld el:[/note]

Magas sarkú cipő

A fő szabály az, hogy csak olyan lábbelit húzz fel, amiben kényelmesen végig tudsz ugrálni egy egész éjszakát – vagy akár többet. A magas sarkú cipő egyáltalán nem praktikus ráadásul életveszélyes lehet egy bizonytalanabb mozdulatnál, homokos vagy sáros talajon. Ugyanez igaz a nyitott lábbelire, mely szintén nem a legjobb vaduláshoz.

Értékek

Semmiképpen ne vigyél értékes tárgyakat a fesztivál területére! Jobb félni, mint megijedni, az okostelefont és az útleveledet mindenképpen hagyd otthon, csak azt vidd, amire biztosan szükséged lesz!

Fesztivál szettek 1
A csőszoknyát cseréljük le virágos hippi szoknyára!

Fürdőruha alsó

Láncos Benkő Tímea stylist úgy véli,  a fürdőruhafelső jó választás, de a bugyi talán már túllő a célon. Egyrészt higiéniai, másrészt pedig praktikai okokból ne válasszuk ezt a megoldást. Egy laza ruhát vagy minit mindenképpen vegyünk fel a bikinire – javasolja a szakember.

Csőszoknya

A feszülős és rövid csőszoknya nem fesztiválra való – tette hozzá a stylist. Ha egy koncerten “tisztességesen” részt veszünk, a szoknya bizony nem fog a helyén maradni.