Edzőcipő a mindennapokra

Az idei év egyik legmarkánsabb divathulláma az edzőcipő hétköznapokba való átvitele. A hírességek és a divatbloggerek után már az utca embere is előszeretettel hord kényelmes cipőt akár elegáns ruhákkal is kombinálva. Az Abszolút Nő stylistját, Lánczos Benkő Timit kérdeztük, mire kell odafigyelni a divathóbort kapcsán – annyit elárulunk előre: nem sok mindenre.

hirdetés

Igazi őrület

Bár már a 80-as években is menő volt a Nike Air, 2014-ben igazán meghatározó divatirányzattá vált a sportcipő mindennapos viselése. És most tényleg igazán menő, persze nem úgy, ahogy eddig a magyar ember szerette hordani a futócipőt az utcán.

Akinek van egy kis stílusérzéke, szinte bármivel kombinálhatja kedvenc sportos lábbelijét – csak az egyéniség és a merészség szabhat határt. Egyébként újabban a Nike és a New Balance a legelterjedtebb viselet, ezekkel tényleg bárhol és bármikor találkozhatunk a női lábakon.

rihanna-660
Rihanna nagy New Balance-rajongó

Persze ezt is bloggerek és hírességek kezdték el hordani, valószínűleg – a kényelmi szempont mellett – ezért is lett ilyen népszerű a mindennapokban. Ma már egyébként egy-egy divatblog írója legalább akkora hatással bír a trendekre, mint a celebvilág. Ők újabban már akár divatbemutatóra vagy egyéb elegáns eseményen is előszeretettel veszik fel a nyúlcipőt.

Laza elegancia

Ha eleinte tartasz tőle, hogy meg fognak bámulni az utcán, menj biztosra! Kombináld a sportcipőt valamilyen sportosabb szerkóval, ehhez biztosan passzolni fog és nem fogod magad kényelmetlenül vagy slamposnak érezni.

laza_sportcipő

Farmer és bőr

Szintén tuti siker, ha farmerral vagy valamilyen (mű)bőr cuccal veszed fel a sportos lábbelit. Ez is olyan átmenetet jelent, amivel sportosan elegáns hatást tudsz elérni – javasolta Lánczos Benkő Timi. Egy ilyen szerkó remek választás egy hétvégi laza programhoz vagy a mindennapi szaladgáláshoz.

bőr_átmenet_sportcipő

Játssz a színekkel!

A színekkel is trükközhetsz, ha csak lassan szoktatnád magad hozzá a kifejezetten sportos és a csinosabb cuccok keveréséhez. Ha fekete-fehér, esetleg szürke vagy más, egyszerű szereléshez veszel fel egy színes cipőt, azzal igazán bohókássá és üdévé teheted az összképet.

színes_sportcipő

Nincs határ

Aki bevállalós és úgy érzi, kellően stílusos ahhoz, hogy extravagánsabb szerkókat is bevállaljon, szinte bármivel felveheti a kedvenc sportcipőjét: lehet az csipke, szatén, virágminta vagy egy könnyű nyári ruha.

elegáns_sportcipő

 

Fotók: Pinterest