Egy ruha nyolcszor

Variáltunk már inget és megmutattuk, miként lehet hét alapdarabot változatosan kombinálni. És hogy miért? Elsősorban azért, hogy bebizonyítsuk, nem kell öt szekrényre való ruhanemű a stílusos és sokszínű megjelenéshez. Folytatván ezt a gondolatmenetet, most a kis fekete ruhával állítottunk össze nyolc szettet, többféle alkalomra.

hirdetés
Uránia Mozi

Ahogy azt már többször hangsúlyoztuk, nem a ruhák mennyisége, hanem a tudatos vásárlás a fontos, ha igazán jól “használható” gardróbot szeretnénk összerakni magunknak. Egy-egy alapdarabból ugyanis több, teljesen különböző szettet ki lehet hozni, csak egy kis fantázia kérdése az egész.

A kis fekete ruha szinte minden nő gardróbjában megtalálható. Persze mindannyian tudjuk, hogy a feketét nem kell szó szerint érteni, lehet szürke vagy barna, a lényeg, hogy párosítható legyen majdnem minden színnel és árnyalattal.

Az alábbi fekete ruhát a H&M-ben lehet beszerezni – ha valakinek még hiányozna a gardróbjából -, de valójában teljesen mindegy, hogy hol vásároljuk meg, a lényeg az, hogy lehetőség szerint ujjatlan fazonú legyen. Ez utóbbi csupán a kombinálhatóság miatt fontos.

Dolgozni

Ez a két összeállítás tökéletes irodai viselet, de bármilyen csinosabb hétköznapi alkalomra megfelelő választás.  A fekete táska és a fekete körömcipő szintén alapdarab, ezen kívül csak két különböző mintájú vagy színű hosszú ujjú pólóra lesz szükségünk és néhány feltűnőbb kiegészítőre: övre, nyakláncra.

fekete ruha3

Családi eseményre

A következő két szettet valamilyen ünnepélyesebb családi rendezvényre tudjuk elképzelni, de munkába vagy állásinterjúra is jó választás a visszafogottan elegáns stílus. A kis feketén kívül itt a blézer és a kardigán lehet a két legfontosabb elem. Ebből is látszik, hogy egy ujjatlan ruha mennyire praktikus, hiszen alá és fölé is húzhatunk egy-egy réteget.

Érdemes kicsit merészebben bánni a színekkel, ha lehet ne egy fekete vagy egy szürke kardigánt vegyünk az egyébként is sötét ruhához, mert nagyon komor lesz az összhatás. Kombináljuk inkább színes kardigánnal, vagy mintás blézerrel és egy vidám kistáskával. A balerina cipő természetesen nem hókompatibilis, ezt bátran lecserélhetjük egy csinosabb csizmára.

fekete ruha2

Moziba

Íme, egy abszolút téliesített verzió fekete ruhára. A szőrméről nemrég ejtettünk néhány szót, és most a kis fekete ruha példájából is látszik, hogy mennyire fel tud dobni egy egyszerű fazont.

Az alábbi két összeállítás többféle alkalomra is tökéletes, de leginkább egy mozis estére, egy könnyedebb hangulatú randira, vagy egy barátnős beszélgetésre tudjuk elképzelni.

A világos táska és sötét lábbeli nem zárja ki egymást, a színnél ugyanis sokkal fontosabb, hogy a kiegészítők stílusukban és anyagukban illeszkedjenek az egész összeállításhoz.

A szőrmemellényre – a derékvonal hangsúlyozása miatt – még egy övet is tehetünk.

fekete ruha1

Színházba

A kis feketéből pillanatok alatt szuperelegáns ruhát varázsolhatunk egy-két csillogó kiegészítővel, némi csipkével vagy egy vagányabb szabású blézerrel. A fekete körömcipő és az apró táska szinte kötelező viselet.

Színházba kellőképpen csinos és még nem túlzás, de egy kevésbé kiöltözős bálban is megjelenhetünk hasonló szettekben.

fekete ruha4

 

1 hozzászólás

Comments are closed.