Hol rontjuk el a vásárlást?

Leszámítva néhány rendkívül tudatos és az alakját jól ismerő nőt, a ruhavásárlás nem mindig farsangi menet. Előfordul, hogy mellényúlunk az üzletekben,esetleg tanácstalanok vagyunk a próbafülkében. Összeszedtük a leggyakoribb problémákat és hibákat. 

hirdetés
Uránia Mozi

1. Minek próbálni? 

Bármily furcsa, igenis vannak olyan nők, akik alapos szemrevételezés és próba nélkül vásárolnak a ruhaüzletekben. Ez igen nagy hiba – figyelmeztet a Lánczos Benkő Tímea sylist.

– Azt el tudom képzelni, hogy egy egyszerű pántos felsőrészt nem próbálunk fel, mert otthon van már belőle másik színben, de egyébként minden más ruhadarabot kötelező lenne felpróbálni, mielőtt megvesszük – így a szakember.

Bevásárlás

2. Biztosan nem áll jól!

A fent említett szituációnak az ellenkezője, amikor azért nem próbálunk fel valamit, mert úgysem áll jól. Nagy hiba, hiszen a vállfán lógva kevés ruháról lehet eldönteni, hogy miként mutat felvéve. Úgyhogy érdemes néha olyan darabokat is bevinni a próbafülkébe, amelyekkel kapcsolatban kétségeink vannak.

3. Nem ismerjük a méretünket

Az ember testalkata szinte folyamatosan, akár évről évre is változik. Szóval a megfelelő méret eltalálása egyáltalán nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek tűnik. Nehezített pálya ez azért is, mert a farmerek esetében például másfajta méretezést alkalmaznak, mint a többi nadrágon, vagy alsón, sőt előfordul az is, hogy az S-es méret mást jelent A és B boltban.

[note note_color=”#a0d293″]

Van megoldás?

A személyi stílustanácsadásnak több formája is létezik, ezek közül az egyik – ami egyébként a pécsi Lánczos Benkő Tímea szolgáltatási között is megtalálható -, amikor stylist kíséretében megyünk vásárolni. Bármennyire is luxusnak tűnik ez kimondva, egy szakember jelenléte rengeteget segíthet a nőknek és a férfiaknak egyaránt.

Sok más előnye mellett megrövidíthetjük a vásárlással töltött időt, hiszen a stylist kiválogatja azokat a fazonokat, amik szinte biztosan jól fognak állni, és segít a megfelelő méret felkutatásában. Mindemellett – bár hihetetlenül hangzik – pénzt is spórolhatunk, hiszen szinte biztosan nem veszünk felesleges holmikat.

– A vásárlás ideje alatt folyamatosan tanácsokkal látom el azokat, akik hozzám fordulnak: megtanítom őket arra, hogy mely fazonok és stílusok állnak igazán jól nekik, mit emeljenek ki az alakjukon, és megmutatok egy-két szokatlan kombinációt is. Évi két alkalom elég arra, hogy egy igazán jó gardróbot tudjunk összeállítani- mondja Timi.

Lánczos Benkő Tímea honlapját ITT érhetitek el! [/note]

Lánczos Benkő Tímea, stylist
A pécsi stylist akár vásárolni is elkísér minket!

4. Nem tudatosan vásárolunk 

Nézzünk be a szekrényünkbe, mielőtt elindulunk otthonról! – tanácsolja Timi. Nagyon kevés nő gondolja át, hogy az üzletben kinézett holmit mivel tudja kombinálni.

– A jó gardrób titka a variálhatóság. Vagyis, hogy minden új darab legalább kettő, de inkább három meglévővel felvehető legyen.

Jellemző probléma szokott lenni, hogy az új ruhához ugyan van felsőrész és zakó, de nincs cipő – teszi hozzá a öltözködési tanácsadó. Így érdemes lentről felfelé gondolkodnunk, hiszen felsőrészhez venni a cipőt elég nagy luxus.

vásárlás

5. Rosszul öltözünk fel

Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen szettben indulunk el egy nagyobb bevásárlókörútra. A hosszas próbálgatáshoz nem biztos, hogy a térdig fűzős bakancs, a gombos ing, vagy a body a legjobb választás. Bármennyire szeretnénk csinosak lenni, érdemes a könnyen le- és felhúzható darabok mellett dönteni. Ha pedig kifejezetten ruhát keresünk, akkor húzzunk harisnyát és ha tudjuk, vigyük magunkkal a cipőt is.

[note note_color=”#d1bed5″]

Mi van még?

– túl nagy kínálat

– az eladó nem hozzáértő

– nem tudjuk, mi áll jól nekünk[/note]