Ez a megoldás a hibáinkra

Nincs olyan nő, aki teljességgel elégedett az alakjával. Egyeseknek az alsó fertályukkal vannak gondjaik, másokat túl kicsi, vagy túl terebélyes keblekkel áldott meg a sors. A strandon persze minden kiderül, de az öltözékünkkel tudunk csalni egy keveset. Lánczos Benkő Tímea megmutatja, hogyan. 

[note note_color=”#fbdf8e”]

Először is nagyon fontos, hogy a következőkben felsoroltak csupán tanácsok, és nem kötelező érvényűek. Attól, hogy valaki nem rendelkezik Rubint Réka kidolgozott karjaival, még nem muszáj szkafandert húznia, sőt a kis mellek vagy a széles csípő sem ok a szégyenkezésre. Lánczos Benkő Tímea javaslatai arra az esetre szólnak, ha valakit zavarnak alkati sajátosságai.[/note]

Vastag kar

A hoztam is ajándékot meg nem is ellentmondásos elvét az öltözködésünkbe is átültethetjük. Egy csipke vagy átlátszó ujjú felsőrésszel például remekül eltakarhatjuk a kevésbé kedvelt felsőkart, közben mégis mutatunk egy kis bőrt. Ugyanezt a hatást érhetjük el a félig nyitott, kivágott ruhaujjakkal is (balra). Ez utóbbi egyébként azért is lehet jó választás, mert megfűszerezi az egyhangú, unalmas felsőket.

vastag karegyben

Nagy mell

A dús keblek nem feltétlenül járnak együtt önértékelési problémákkal (sőt!), olykor azonban előfordul, hogy valaki nem érzi áldásnak méretes melleit. Ilyenkor gyakori reakció, hogy nyakig beöltözünk, ami általában csak tovább rontja a helyzetet – figyelmeztet Timi. A túlságosan zárt felsőrészek nagyítanak, ezért vegyünk erőt magunkon, és legalább minimális dekoltázst engedjünk meg magunknak. Persze nem kell köldökig kivágott felsőkbe bújni, csak az a lényeg, hogy a ruha ne szorosan a nyakon záródjon. A V-kivágás például kifejezetten előnyös, mert hosszában nyújtja az alakot. Ha mintákról beszélünk, akkor kerüljük el a nagy, terebélyes figurákat mell tájékon, a kisebb minták vagy az egyszínű, homogén felsők szerencsésebbek.

Kis mell

Ez az alaki sajátosság sokkal több nőnek okoz gondot, mint nem. Ebben az esetben két út lehetséges – mondja a stylist – vagy elfogadjuk a dolgot, és felvállaljuk azt amink van vagy megpróbálunk csalni.

Optikai csalódást a mellben raffolt, vagy fodros felsőkkel tudunk elérni. Jó példa erre az idén nagyon divatos rojtos fürdőruha felső, ami szintén arra hivatott, hogy mellben erősítsen. Ha pedig nem akarunk túl nagyot hazudni, akkor is lehetünk nőiesek.  A mélyen kivágott darabokat a kis mellűeknek találták ki. A hatás ugyanis sosem lesz közönséges, csupán szexi.

Ja, és még egy lehetőség: hangsúlyozzuk a hátunkat.

kis mellegybe

Pocak

Valószínűleg nincs olyan nő (a kismamákat leszámítva), aki szeretné a pocakját. Így jellemzően igyekszünk eltakarni azt. Az egyik fontos tanács: hangsúlyozzuk a derekat, mondjuk egy övvel, így karcsúbbá varázsolhatjuk az alakot. Kerüljük a hasban feszes ruhákat, húzzunk bővebb felsőrészt, de ebben az esetben párosítsuk azt szűk nadrággal/ szoknyával. Máskülönben – mint azt már oly sokszor mondtuk – zsákszerű lesz a hatás. A mellben húzott ruhákkal bánjunk csínján, mert így könnyedén terhesnek látszódhatunk.

Széles csípő – vastag combok

Ez a kettő sokszor együtt jár, persze nem minden esetben. Előbbire úgyszintén a derékban hangsúlyos szerelések jelenthetnek megoldást, így homokórává gyúrhatjuk magunkat. Jó alternatíva még a feneket eltakaró, hosszított tunika szűk alsóval, és a földig érő, most nagyon divatos hosszú ruha.

Amennyiben a vastag combok zavarnak valakit, úgy kerülje a nagyon rövid sortokat és a szoknyákat. A combközépig érő vagy a térd felett kicsivel véget érő alsórészek szerencsésebbek- mondja Tímea.

széles csípő

Sovány alkat

Sokak szerint ők a legszerencsésebbek, hiszen szinte bármit felhúzhatnak, és ez így is van – véli a stylist. Ennek ellenére ezt mégsem teszik meg. Fontos tanács: a vékony lányok úgy ellensúlyozhatják a legjobban soványságukat, ha igazán nőies darabokat viselnek. Persze néhány trükkel, nagy mintákkal, bővebb szabásvonalakkal és berakásokkal, fodrokkal magukra pakolhatnak plusz kilókat, de valójában a nőiesség számít.

Kifejezetten rájuk szabták például a hasvillantós trendet, ami idén nyáron nagyon elterjedt.

sovány alak

hirdetés

Hirdetés

2 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.