Hangold nyárra a táskád is!

A női táska rejtelmeiről legendák szólnak, sokszor maguk a hölgyek is meglepődnek azon, mi minden kerül elő belőle egy-egy rendszerezés alkalmával. Nyáron nem árt egy kicsit átgondolni a kézitatyó tartalmát és beletenni pár olyan dolgot, ami hasznos lehet számunkra a forró napokon. Összeállítottunk egy listát a legpraktikusabb kelékekkel.

hirdetés

1. Naptej

Korábban fejtegettük már, milyen fontos nyáron a megfelelő fényvédelem, éppen ezért jó, ha mindig van nálad egy, a bőrtípusodnak megfelelő naptej. Ezekből is létezik kisebb, utazó méret, ezért nem lesz nehéz tőle a táskád. Különösen akkor figyelj rá, hogy betárazz belőle, ha sokat fogsz a szabad ég alatt tartózkodni: ügyeket intézni, esetleg várost nézni a nyaraláson. Arról se feledkezz meg, hogy rendszeresen újra bekend vele a bőröd, hiszen az egyszeri használat nem véd meg egész napra a napfény káros hatásaitól.

leégés nap nyár
Egy kis odafigyeléssel megúszhatod a leégést

2. Fényvédő ajakír

Ajakápoló, rúzs, szájfény – mindenki mást preferál, azonban nyárra ezekből is inkább fényvédővel ellátott változatot használj (SPF felirat jelzi a csomagoláson), hiszen az ajkak bőre is érzékeny az erős napfényre. Az Abszolút Nőben egyébként itt írtunk arról, hogyan lehet tökéletesen rúzsozni, illetve mire kell ügyelni a sminkelés kapcsán a meleg évszakban.

3. Napszemüveg

A szemednek is szüksége van védelemre a napfény ellen, ráadásul egy jól megválasztott napszemüveg öltöztet. Két fontos kellék is szükséges mellé a bosszúságok elkerüléséért: legyen nálad törlőkendő, ha bepiszkolódna a lencse, valamint ne felejtsd otthon a tokot se, mert ha zárt térbe mész, vagy esetleg rád esteledik, akkor abban mehet vissza a táskádba, ahelyett, hogy kerülgetnéd, esetleg elhagynád.

napszemüveg

4. Papírlap a zsíros arcbőr ellen

Izzadni teljesen természetes, azonban arcunk ettől hamar fényes lehet, ami nem annyira szép látvány. Hogy ne kelljen naponta ezerszer púderezned, ami teljesen eltömítené a pólusokat, szerezz be speciális lapocskákat, amikkel felitathatod az arcodon felgyülemlett felesleges olajat.

5. Nedves törlőkendő

Ezt használhatod az arcodra, nyakadra, dekoltázsodra, lábadra stb., ha egy kis felfrissülésre lenne szükséged, hiszen a nagy kánikulában hamar piszkosnak és ápolatlannak érezhetjük magunkat, különösen egy rohangálós napon.

6. Púder

Azért nem árt, ha egy kompakt púdert is bedobsz a táskádba, mert napközben szükség lehet rá, hogy felfrissítsd a sminked. Létezik ezek között is fényvédős változat valamivel “táskabarátibb” a kőpúder a por változathoz képest.

púder

7. Mini dezodor

Hiába a 24/48 órás hatás, azért ez csak kevés ember számára elegendő egy igazán izzasztó napon, ezért nem árt, ha van nálad egy kis utánpótlás. A mini változat kis helyen is elfér, ezért ideális arra, hogy a táskádban hurcold magaddal.

8. Hajgumi, hajpánt

Főként, ha hosszú a hajad, hiszen ilyenkor a nagy sörény elég kényelmetlen lehet. A hajpánt pedig a rövid hajú hölgyek számára (is) praktikus. Sokaknak ismerős a helyzet, hogy mikor reggel elindulnak otthonról, még rendben van a frizkó, de délutánra már rémesen néz ki – ilyenkor lehet bevetni a hajbavalós trükköt!

copf

9. Mini parfüm

Nyáron sokan szeretik a könnyedebb, gyümölcsös illatokat, ezek jobban passzolnak a hőséghez, nem émelyítenek. Napozáshoz semmiképp se használj parfümöt, ezért ha pl. nyaralsz, akkor inkább csak este fújj magadra kedvenc illatodból. Egy testpermet is jó társad lehet a mindennapokban, ha egy kicsit feldobnád a toalettedet.

10. Víz

Talán az egyik legfontosabb, hogy soha ne indulj el otthonról víz nélkül nyáron! A kánikulában nagyon hamar kiszáradhatunk, ilyenkor legalább három liter vizet meg kell inni naponta. Minimum fél liter mindig legyen nálad, még akkor is, ha csak egy rövidebb elintéznivalód akad.