Ezért szeretik a belvárost – H.R.V.T

Az elmúlt pár év méltán bizonyította, hogy igenis van igény a hazai márkákra. Pécs szívében tavaly nyitott a H.R.V.T, egy magyar divattervező  harmadik hazai boltjaként, így immár Pécsett népszerűsíti az elegáns utcai divatot. Az Irgalmasok utcában levő hangulatos üzlet vezetője, Dudásné Kadarkuti Nikolett ragaszkodik a belvároshoz, és küldetésének tartja, hogy a gyönyörű pécsi nőket rávezesse a hétköznapi elegáns stílusra. 

hirdetés

– Mikor nyitott a pécsi üzlet, és milyen darabokat talál önöknél egy vásárló?

– Októberben nyitott a pécsi H.R.V.T, mely egy nagyon fiatal magyar dizájner, Horváth Dóra által megálmodott csinos, utcai viseleteket népszerűsítő márkabolt. Jelenleg Budapesten, Szegeden és Pécsett van üzlete, de még több városban tervezi további boltok megnyitását. Ezek limitált szériás ruhadarabok, egy-egy fazonból csak néhányat kapunk, általában különböző színvariációkban. A méret úgynevezett one-size, ami azt jelenti, hogy valamennyi ruhából csak egy méret készül.

– Csak egy méret? Merész ötlet!

– A tervező koncepciója, hogy olyan darabokat készítsen, melyek bármilyen korosztályú és alkatú hölgynek jól álljanak, ruhái nem a vékony és magas kifutómodellekre készülnek elsősorban. Így a one-size darabok ugyanúgy jól állhatnak egy teltebb, de egy magas, karcsú hölgyön is. Nálunk mindenki talál elegáns, csinos vagy szexi ruhákat, mert a formák letisztultak és nőiesek, a színek viszont merészek.

– Melyik a kedvenc darabja?

– Imádom a letisztult maxi ruhákat, melyekből igen nagy hiány volt a pécsi piacon, rettentően tetszenek a fodros ruhák, az úgynevezett frillek, de az egyik kedvencem mégis a csipkeruha – abból is a piros. Ez utóbbi egy mutatós alkalmi ruha, de akár munkába, hétköznapi viseletnek is tökéletes sportcipővel. Azt gondolom, hogy merni kell a mindennapokban is csinosnak lenni, nem baj az, ha utánunk fordul néhány fej az utcán.

– Értéket képvisel az, hogy magyar tervező ruháit árulja?

– Azt vesszük észre, hogy értékelik az emberek, hogy magyar kezek készítették a ruhákat és az elkészült darabok mögött magyar gárda áll. A kínálat oldaláról pedig egyértelműen látszik, hogy minőségi, trendi termékeket dobnak piacra a magyar vállalkozások.

– Miért pont az Irgalmasok utcája?

– Nagy volt a dilemma a nyitás előtt, hogy hova költözzünk. Erős volt a csábítás, hogy mi is a bevásárlóközpontban nyissunk üzletet, de győzött a szerelem, hiszen Pécs gyönyörű város, és megérdemli a centrum, hogy ne csak másodlagos választás legyen vásárlás szempontjából – ezen dolgozunk mi is. Azt látom, hogy egyre igényesebb, egyedibb üzletek nyitnak a belvárosban, aminek mi rettenetesen örülünk. Szeretnénk arra sarkallni az embereket, hogy merjék felfedezni a belvárost, hiszen még helyiként is lehetnek olyan szegletei Pécsnek, amit nem ismer az ember. A Múzeumok Éjszakáján esett meg velem is, hogy tősgyökeres pécsiként olyan rejtett zegzugos utcákra csodálkoztam rá, ahol még sosem jártam.

– Milyen számodra az ideális pécsi város képzeletbeli képe?

– Megtartanám a Király utcát vendéglátóutcának, az Irgalmasok utcáját viszont benépesíteném ruha- és cipőüzletekkel, divatáru boltokkal. Ahogy látom, nem csak én gondolkodom így, mert az elmúlt időszakban egyre több divatüzlet nyílt a belvárosban.