Ezt húzd fel a pécsi programokra!

A hétvégén számos érdekes és izgalmas esemény lesz Pécsett, a kultúrprogramokon át a családi rendezvényeken keresztül a fesztiválig sokféle szórakozási lehetőség között válogathatunk. Az Abszolút Nő stylistjával körülnéztünk néhány pécsi üzletben, és segítünk, hogy hová, mit érdemes felvenni.

hirdetés

Múzeumok éjszakája – június 21., szombat 18:00-24:00

Az idei nyári szezon egyik kedvenc színe a királykék, ebben a szettben ez az árnyalat kap nagy hangsúlyt. Kiegészítő színként pedig nagyon jól mutat a fekete és a pasztell nadrág – mondja Lánczos Benkő Tímea, stylist.

A gumis derekú répanadrág egyébként nagy sláger tavasszal és nyáron, ennek ellenére még mindig sokan tartanak tőle. Vékony lábakon persze előnyösebb, de attól függően, hogy csípőn vagy derékon viseljük, többféle alkatú nőnek is jól állhat. Timi azt javasolja, mindenképpen próbáljuk fel ezt a fazont is.

Két dologra figyeljünk, az egyik: a Múzeumok éjszakája ugyan kulturális program, ahol illik csinosan megjelenni, mégsem szabad elfelejteni, hogy a sok mászkálás jellemzően igénybe veszi a lábat. Magas sarok helyett válasszunk inkább magas talpat, vagy teljesen lapos cipőt.

A másik: olyan táskát érdemes választani, amit át tudunk akasztani a vállunkon.

múzeumok éjszakája1
nadrág: F&F, karkötő,top: Stradivarius, cipő: Bershka, kabát: vila.com, táska: profilefashion.com

Pécsi Nyári Színház – Meseautó; szombat, 21:00 (augusztus 10-ig folyamatosan lesznek előadások)

A nyári színházak jellemzően szabadtériek, ebből kifolyólag kevésbé érezzük szükségét az alkalmi megjelenésnek. Ám ettől függetlenül nem árt észben tartani, hogy mégis csak kultúrprogramról van szó, így illik csinosan felöltözni.

A Mit vegyek fel? dilemmát remekül rövidre zárhatjuk egy helyes kis nyári ruhával – mondja a stylist. Számtalanszor hangsúlyoztuk, hogy a megfelelő kiegészítőkkel kombinálva bármilyen alkalomra megfelelnek. Ebben az esetben egy fényesebb – mondjuk ezüstszínű – magassarkú szandál és egy elegánsabb kis táska teheti igazán “színházivá” a megjelenésünket. Hűvösebb idő esetére nem árt, ha magunkkal viszünk egy nagyobb sálat, kendőt.

nyári színház2
ruha: H&M, cipő: Stradivarius, sál: julesb.co.uk, táska: aldoshoes.com

Fishing on Orfű – vasárnapig

Szerdán, a nulladik nappal startolt a népszerű orfűi fesztivál. Sajnos már minden jegy elővételben elkelt, így ez az ajánlás inkább azoknak szól, akik időben felébredtek és van karszalagjuk az öt napos bulira.

A fesztiválszerkókkal kapcsolatban egyébként egy korábbi cikkünkben részletesen szóltunk, de most íme egy konkrét szett ajánlat.

A hippi és az indi stílus keverése abszolút fesztiválhangulatba hozza az ember lányát. Jöhetnek a rojtok, virágok, óriás mintás vagy feliratos pólók és a feltűnő ékszerek. Két fontos szabály van: 1. húzzunk zárt cipőt, 2. vásároljunk egy hátizsákot, ha még nincs. Ez utóbbival egy csomó bosszantó helyzettől megkímélhetjük magunkat.

fishing3
short, póló: H&M, csizma,nyaklánc: Stradivarius, kardigán: F&F, táska: Bershka

Barlangok Napja – Abaligeti Barlang, június 22., vasárnap

A Barlangok Napja alkalmából különleges programokkal várják az érdeklődőket az abaligeti cseppkőbarlangban. Az érdekes előadások és programok mellett féláron lehet megnézni az Abaligeti-barlangot és a Denevérmúzeumot.

Ez a program tehát elsősorban nem a divatról szól, mégsem elítélendő, ha az ember lánya szeretne csinosan kinézni.

– A hosszú nadrág nagyon fontos elem, a barlangokban hűvös, sőt hideg van, főleg a felszíni 25-30 fokhoz viszonyítva, szóval a szoknyát és a rövidnadrágot is érdemes hanyagolni, és nem árt bepakolni még egy pulcsit is – tanácsolja a szakember.

Az összhatás tekintetében Timi a tengerészes vonalat követte, hiszen a kék-fehér csíkozás mindig telitalálat. A zárt cipő és a hátizsák itt is nagyon lényeges kiegészítők. A táska esetében azonban – a fesztiválszettel ellentétben – biztonságunk érdekében hanyagoljuk a rojtokat.

barlang2
nadrág: H&M, póló: F&F, pulcsi,cipő: Stradivarius, táska,nyaklánc: Bershka

Gyerekjátszó – Zsolnay Kulturális Negyed, június 22., vasárnap 17:00

A daltanulással, néptánccal és kézműves foglalkozással egybekötött komplex játszóház nem az a hely, ahová a nők magassarkúban és miniruhában járnak, de ettől még nem kell szó szerint “játszós” ruhában mennünk. Az overall például nagyon jól ötvözi a nadrág  és a szoknya tulajdonságait. Nem csúszik fel, nem fújja fel a szél, lehet benne hajolgatni és csúszni, mászni a gyerkőc után, mégis nagyon csinos és nőies.

A farmerkabát kitűnő hozzá. Jóval praktikusabb a blézernél, hiszen kevésbé kell félteni, adott esetben rá is ülhetünk, ha éppen nincs nálunk pléd. A hátizsák kötelező darab, gyerekes anyukáknak plusz egy kezet jelent!

gyerekjátszó2
overáll,nyaklánc: Stradivarius, cipő,táska: Bershka, dzseki:H&M