Fehér póló nem snassz póló

Mai trendcikkünkben egy olyan ruhadarabról lesz szó, ami szinte mindenki gardróbjában megtalálható, mégsem becsüljük meg igazán. A sok szín és minta között a fehér póló gyakran a szekrény mélyén végzi, könnyen elfelejtjük ugyanis, hogy egy igazi Jolly Jokerrel van dolgunk. Íme, egy kis emlékeztető. 

hirdetés

Laza elegancia

Egy fehér póló olyan szerepet tölthet be az öltözködésünkben, mint egy fehér ing. Mindezt megfejelve annyi plusszal,  hogy jóval egyszerűbb a szabása és sokkal kényelmesebb viselet. Tökéletesen alkalmas például egy könnyed, mégis csinos outfit megvalósításához. Bátran hordhatjuk csinosabb nadrággal vagy szoknyával, a lazább hatás kedvéért pedig választhatjuk az elöl hetykén betűrt megoldást – javasolja Lánczos Benkő Tímea, stylist.

Az hasonló szettekhez érdemesebb a nagyobb méretű, oversized fazont választani.

fehérpólólaza

Egyszerű, de nagyszerű

A stílusos megjelenés nagyon sokszor az apró részleteken múlik. Nem kell mindig nagyot alakítani. A kevesebb néha több alapvetés követéséhez pedig a fehér póló igazán jó választás. Tipikus példa erre az örök klasszikus póló-famer kombó, de ez talán már senki számára nem újdonság.

A fehér póló azonban nem csak így tehet egyszerűvé egy szettet.

– Képzeljük el a bal oldali képen látható flitteres, fekete forrónadrágos megoldást egy mélyen dekoltált, feltűnő felsővel és hatalmas kiegészítőkkel. Egészen más lenne az összhatás. A vállkidobós, mégis egyszerű szabású póló viszont tompítja a szexi nadrág élét. Így lesz utcai viselet belőle  – mondja Timi.

fehéregyszeru

A fehér póló, akár a fehér vászon

Ez a költői hasonlat nem csupán üres frázis, hanem tény. A feltűnő, színes nyakbavalók fehér háttérből emelkednek ki igazán. (Persze ez nem azt jeleni, hogy színes vagy mintás felsőrésszel nem mutatnak jól.) Továbbá egy fehér felső mindenféle színnel kombinálható, sőt több színt is elbír egyszerre.

Kiegészítők tekintetében a fehér póló, fekete zakó, mintás sál plusz napszemüveg az egyik legstílusosabb outfit.

fehérszínes

Csak vagányan!

Talán meglepő, de ezzel a színtelen ruhadarabbal lehet a legvagányabb hatást elérni, persze csak akkor, ha tudjuk, mivel kell kombinálni. A fekete-fehér ugyanis nemcsak ünnepélyes (és ha rosszul csináljuk egyenruhás), hanem nagyon kontrasztos, ezért igencsak határozott külsőt kölcsönöz viselőjének.

Az alábbi két szett mindegyikében a fekete zakó és/vagy bőrkabát a kiindulópont, némi plusszal fűszerezve. Ilyen lehet például egy szakadt farmer, vagy egy fekete kalap, ami az egész szettnek kölcsönöz valami vagányságot  – így az Abszolút Nő stylistja.

fehérpólóvagány

[note note_color=”#dca2ac” text_color=”#fff3f3″]Milyen a jó fazon?

Ha megfogadjuk Lánczos Benkő Tímea tanácsát, akkor (ha még nem tettük volna) legalább háromféle fehér pólóval bővítjük ruhatárunkat. Egy testhezállóval, egy oversized típussal és egy pántossal, illetve ujjatlannal. Ezek segítségével számtalan összeállítást alkothatunk, és egyik sem lesz unalmas.

A fehér póló hátránya lehet ugyanakkor, hogy bármennyire is óvjuk, viszonylag gyorsan elhasználódnak. Drágábbat mégsem érdemes vásárolni belőlük – mondja Timi – jobban járunk, ha időről időre leselejtezzük őket.[/note]