Férfiak kardigánban

Az egykoron nagypapásnak számító kötött holmik manapság az egyik legnagyobb trendnek számítanak a férfi divatban. A pulóvereket a legtöbben már befogadták, a kardigánokkal  azonban nem minden pasi barátkozott meg. Most mutatunk néhány összeállítást, amivel nem lőhetnek mellé. 

hirdetés

1. A vékony pulcsikat lehet a legjobban kihasználni, ezért ezekből érdemes betankolni. A V-kivágású felsők ingre, vagy galléros pólóra húzva rendkívül kifinomult hatást keltenek, zakóval kombinálva pedig sportosan elegáns lesz a végeredmény. Utóbbinál arra ügyeljünk, hogy ne élére vasalt nadrág, hanem farmer legyen alul – tanácsolja Lánczos Benkő Tímea. Az öltönynadrággal sincs semmi gond, de ha arra esik a választás, csak egy elegáns kabát kell az ing-pulcsi párosra.

– Az alábbi szettben ugyan egy szürke felsőrészt választottam a középpontba, de igazán jó lenne, ha a férfiak is kicsivel bátrabbak lennének. A vékony, kötött pulcsik a szivárvány minden színében kaphatóak. Egy narancssárga, egy piros, vagy egy zöld árnyalattal sokkal több figyelmet vívhat ki magának a férfi – teszi hozzá a stylist.

manjumper1jó

cipő: F&F, minden más: H&M

2. A vastagabb pulcsik szintén az őszi-téli szezon nagy kedvencei. Legalábbis a nőknél. A férfiak még egy kicsit tartanak attól, hogy a tömött szálú pulóverek “nagypapás” hatást keltenek.

– Nyugodtan megszabadulhatunk ettől az előítélettől. A kötött pulóverek egyáltalán nem öregesek. Annyiféle színűt, és fazonút lehet kapni belőlük, hogy mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

A magas nyakú fazonok inkább a sportos megjelenéshez illeszkednek, ingre és galléros pólóra nem ez a legmegfelelőbb választás, de atlétával, vagy egy vékonyabb pólóval már jól mutatnak. Arra azért érdemes figyelni, hogy az aláöltözet harmonizáljon a többi ruhadarab színével. Az alábbi képen található bordó vékony felső, akár fehérrel vagy barnával is felcserélhető.

manjumper2jó

nadrág: F&F, cipő: Bershka, minden más: H&M

 

3. A képzeletbeli libasorban a kardigán kullog utolsónak. A bátrabb férfiaknak persze nem okoz gondot a gombos kötött darab viselése, de sokak számára ez még mindig tabunak számít.

– Szeretném meggyőzni a férfiakat arról, hogy a kardigán igazán jól tud kinézni, és nem muszáj egyből a köldökig kivágott, szinte már nőies darabokra gondolni – hangsúlyozza Timi.

Ha valaki fél attól, hogy túlzottan “lágy” lesz a megjelenése, az válasszon vastagabb fonálból kötött felsőrészt. Ez férfiasabb hatást kelt. A nagyon mélyen dekoltált kardigánok helyett pedig keressen magasan záródó kardigánokat. A dupla soros gombolás különösen divatos az idei szezonban.

manjumper3jó

pulcsi:h&m; nadrág: F&F; cipő: Reserved; póló: Reserved, kabát: F&F

Ezt nem tudjuk megemészteni…

Kötött pulcsik után kutatva, teljesen gyanútlanul kattintottunk az F&F oldalára, amikor megláttuk ezeket. Gondoltuk FÉRFI pulóverekről lévén szó, nem mehetünk el mellettük szó nélkül. De az az igazság, hogy elakadt a szavunk.

idétlenpulcsik

idétlen2