Férfias vonalak a cipődivatban

Nem lesz könnyű dolgunk, ha idén kecses, nőies lábbeliket szeretnénk beszerezni az őszi szezonra. 2014 ugyanis nem erről szól. Jellemzően a vastag sarkú, és talpú cipők illetve a bokacsizmák hódítanak.

hirdetés

Itt nyitott, ott nyitott

Ősszel még nem igazán vágyunk a bélelt cipők után, ezért a tervezők ötvözték a nyári trendet az őszivel. A bokacsizmák és magassarkú cipők is nyitottak, bár nem feltétlenül ott, ahol számítanánk rá – magyarázza Lánczos Benkő Tímea, stylist. Viselhetjük őket harisnyával szoknyához és nadrághoz is, bár az egyedi magasított pántok miatt, sokkal jobb, ha azok látszanak.

cipő, csizma
Lelőhely: Stradivarius

Menő vagy trampli?

Ezt bizony nehéz eldönteni, ha ránézünk az idei szezon nagy kedvenceire a vastag sarkú és talpú cipőkre, csizmákra. Egy mindenesetre biztos, ha nőiesnek nem is mondhatóak, kényelmesek, biztonságosak, és a legkülönfélébb díszítésekkel lesznek divatosak idén. Krokodilbőr imitáció, romantikus minták, melyek bársony hatásúak, és természetesen az önmagukban mintás, nyomott díszítések is megjelennek.

– Én azért azt gondolom, hogy a vastag talpú lábbeliket csak kevés pécsi meri majd bevállalni. Mindenesetre azt javaslom, legyünk egy kicsit bátrabbak, a vastag sarkú cipők még beleférnek – mondja az Abszolút Nő stylistje, Lánczos Benkő Tímea.

bershka
Lelőhely: Bershka

Férfias fazonok 

Sokan szeretik ezeket a férfiasan szabott lábbeliket, remekül illenek szoknyához, nadrágkosztümhöz. A nadrágok hossza viszont idén a boka magasságáig érnek. Már csak azért is, mert egyes modelleknél a díszítés a cipő orrán, vagy nyelvén van elhelyezve.

cipő, lábbeli, divat
Lelőhely: H&M

Hosszú szárú helyett boka

Természetesen térd vagy a fölé érő csizmák soha nem mennek ki a divatból, de 2014-ben inkább a bokacsizma és a fűzős bakancs kora. Ám ha mindenképpen a hosszúra voksolnánk, akkor is a férfiasabb vonal, a lovaglócsizma és a kocka sarok lesz a trendi.

csizmak
Lelőhely: Stradivarius és Reserved