Festői őszi sminkek

Az időjárást elnézve a forró nyári napoknak búcsút inthetünk. Épp úgy, ahogy az élénk rózsaszínű és a neon árnyalatú sminkeknek. Helyettük jönnek a lilák, a barnák és az aranyosan csillogó színek! Az őszi trendekről Gali Renátát kérdeztük. 

hirdetés

Milyen színekből válogathatunk?

A kozmetikai cégek általában minden szezonban előrukkolnak a trendeknek megfelelő palettákkal. Szinte választani sem lehet a szivárvány összes árnyalata közül. Idén ősszel ezek lesznek a legmenőbb színek:

  • bézs
  • a barna különböző árnyalatai
  • narancs
  • szürke
  • kék
  • zöld
  • arany
  • lila 

 

Natúr smink

A natúr smink idén ősszel és télen sem megy ki a divatból. Ehhez nincs is szükségünk másra, mint egy jó minőségű könnyed alapozóra, bézses-barnás szemhéjpúderre esetleg szaténporra, hozzá illő természetes hatású pirosítóra, egy szempillaspirálra, valamint egy kis szájfényre. Utóbbit szeles időben nyugodtan cseréljük le egy enyhén fénylő ajakápolóra – mondja Gali Renáta, sminkmester.

Natúr, barnás árnyalatai sok sminkterméknek vannak, ezért ebből könnyen tudunk válogatni. Különösen szép az Isadora palettája, ami matt, ezért a szemöldökünkre is használhatunk belőle. Szemöldökszínezésre egyébként is inkább port használjunk ceruza helyett, mert sokkal természetesebb hatást érhetünk el vele.

Aranyosan 

Aki a natúrnál kicsit többet szeretne, annak szerencséje van, mert idén ősszel különösen divatos lesz arany színnel és fekete tusvonallal hangsúlyozni a szemünket. Az Artdeco szemhéjpúdereit egyesével is meg lehet vásárolni, a kínálatban pedig találunk szép arany árnyalatú festéket.

A megfelelő tus kiválasztása már nehezebb ügy – mondja a szakember. Számtalan formában léteznek: tusfilc, folyékony, krémes, zselés állagú, és száraz tusok.

– Én a Ben Nye száraztust, és a M.A.C. Fluidline zselés tust használom, de az alacsonyabb árkategóriában sok jót olvastam az Essence zselés tusról is. Utóbbi cég termékei egyébként meglepően jó minőségűek, olcsó áraikhoz képest.

Az ecset nélkül megvásárolható tusok azért jók, mert ezekhez olyan tusecsetet választunk, amivel könnyen tudunk dolgozni.

– Bizonytalanabb kezűeknek a ferdén vágott tusecsetet ajánlom, jobban ráfekszik a szemhéjra, így szebb lesz a vonalunk. Tusecsetből én a Da Vinci ferde ecsetét használom, de ha jó minőségű, megfizethető eszközt szeretnénk, akkor javaslom a Bőszecset oldalát. Venni is és rendelni is lehet tőlük – teszi hozzá Renáta.

Lila álmok

A lilával idén ősszel igazán divatosak lehetünk. A szemhéjpúderek megfelelő árnyalatait használva gyönyörűen kiemelhetjük a szemet. A barna szeműek szerencsések, hiszen ők szinte bármilyen színből válogathatnak, de a lila a kék és a zöld szeműeknek is nagyon jól áll.

Plusz tanács: a szemhéjpúder alá mindig vigyünk fel szemhéjalapozót, ez élénk szín esetében különösen lényeges, hiszem nemcsak tartósabb lesz a smink, de a színe is sokkal élénkebb lesz. Erre a M.A.C. Paint Pot kiválóan alkalmas.

Ebben a szezonban igazi újítás, hogy a lilát nemcsak a szemünkre vihetjük fel, hanem a rúzsok között is számos árnyalatát megtaláljuk.

Néhány tipp, hogy szép és tartós legyen a rúzs: Először használjunk kontúrceruzát, amit satírozzunk el ajkaink felületén. Ezután szedjünk lapjaira egy papírzsepit, tegyünk ajkunkra, és a zsepin keresztül púderezzük le. Ezután ecsettel vigyük fel a rúzst, majd ugyanígy azt is púderezzük le, ezután még egy vékony rétegben mehet a rúzs, és kész is.