Fesztiváltrend: így öltözz a FOO-ra!

Elindult a Fishing on Orfű, és ezután egészen nyár végégig szinte minden hétre jut egy-egy fesztivál az országban. Ezért arra gondoltunk, adunk néhány divattippet a szabadtéri bulikra.

hirdetés

Fiúsan, lazán

– Ha délután indulunk fesztiválozni, akkor bizony a forrónadrág és a trikó lesz a legjobb választás. A sötét alsó  praktikus viselet egy szabadtéri rendezvényen, hiszen nagy valószínűség szerint időnk nagy részét a fűben, a földön ülve, heverészve töltjük majd. Felsőnk pedig legyen inkább lenge, szellős és világos. Idén úgyis divatosak a rövid derekú pólók, villantsuk hát ki a hasunkat! Az ékszereket nem érdemes túlzásba vinni, ilyenkor egyébként is minden felesleges kiegészítő csak melegít, de ha nagyon szeretnénk, egy nyaklánc még belefér – mondja Lánczos Benkő Tímea stylist.

A kényelmes lábbeli elengedhetetlen egy szabadtéri fesztiválon, ezért egy magas szárú, mintás tornacipőt választottunk a szetthez. A foltoktól legalább nem látszik majd a por, és a mellettünk ugrálók lábnyoma a cipőnkön.

 

short: H&M; atléta: River Island; mellény: H&M; táska: Mango; nyaklánc: Bershka; cipő: Zara

 

Csajosan is tombolhatunk

Attól, hogy fesztivál, nem kell feltétlenül fiúsan öltöznünk. A nyári ruhák szintén számításba jöhetnek. Mi most egy fehéret néztünk ki, de ha valaki szeret a buli sűrűjében lenni, talán jobban jár egy mintás, virágos, vagy sötétebb ruhával – tanácsolja Timi. Ezt a szettet egyébként estére tudjuk elképzelni, amikor már szükség lehet egy trendi, és egyben strapabíró farmerdzsekire. A kényelmes cipőre itt is figyeltünk, persze kérdés, hogy mennyire fogunk megsülni benne, de az legalább biztos, hogy a lábunk biztonságban lesz, ha egy ilyen nyári csizmában csápolunk majd a koncerten. Táskából is célszerű strapabíróbb anyagú, vállon átdobhatósat vinni.

ruha: Mango; dzseki: H&M; csizma: charolotterusse.com; táska: Stradivarius

Ha hűvösebb lenne…

Bár a hosszú nadrág talán szóba sem jön majd ezen a hétvégén, azért biztos, ami biztos, mutatunk egy összeállítást a hűvösebb napokra.

Ha fesztivál, akkor farmer minden mennyiségben! A nadrághoz jól mutat ez a fehér megkötős ujjatlan, de ha igazán fáznánk, dobjunk a vállunkra egy ilyen vagány dzsekit. Lábbeli gyanánt sarut választottunk, de a rendezvény terepviszonyaira való tekintettel zártabb, magasabb szárú típust. Ez biztonságosabb.

farmer: Mango; felső: aeropostale.com; dzseki: All Saints; táska: Mango; nyaklánc: Stradivarius; saru: Bershka