Fiatalodj öt évet – fél óra alatt!

Meglehetősen nevetséges hatást kelt, ha valaki harmincévesen tizennyolcnak akar kinézni, de néhány évet azért le lehet faragni tényleges korunkból, például a megfelelő sminkkel. Mutatunk néhány trükköt! 

hirdetés

Vastag fedés helyett könnyű alapozás

Minden jó smink alapja a tökéletes alapozás – hangsúlyozzák úton-útfélen a szakemberek, és ez valóban így is van. Ám a túl sok alapozó öregít, mivel kihangsúlyozza a ráncokat. A szem alatti sötét karikákra és a napfoltokra van jobb megoldás.

Legyen a sminktáskánkban egy korrektor, akár külön a szemkörnyék részre is. A másik remek alternatíva pedig a ma már szinte minden kozmetikai cég palettáján fellelhető BB és CC krémek, vagyis színezett hidratáló kencék. Ezekkel a termékekkel elkerülhető a maszkhatás.

Kozmetikai, smink, arc, nő

Trükkök a fiatal tekintet érdekében 

Először is, a drámai kontúros, sötét smink szexinek tűnhet, bizonyos kor után azonban érdemes vigyázni vele. Bármennyire is jól mutat a magazinok hasábjain, a való életben inkább fáradttá teszik a tekintetet. Másodszor a fekete túlságosan is kontrasztos, ezért jobb barna szemceruzára váltani. Sokkal természetesebb hatása lesz és kevésbé öregít.

Szerezzünk be inkább egy szempillagöndörítőt és vigyünk fel a szemhéjra világos, fénylő púdert, végezetül emeljük ki szempillákat spirállal és a szemöldököt ceruzával, vagy porral. Figyelem, a vastagabb szemöldök mindig fiatalít!

Plusz tipp: a mély kék színek frissebbé teszik a tekintetet azáltal, hogy élénkebbé varázsolják a szemfehérjét.

Így kell három termékből szuper fiatalító sminket varázsolni! 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FXxY0pkgcNw” width=”670″]

Por helyett krémes, vagy folyékony arcpír

A hússzínű rúzs és a matt bronzosító púder élettelen hatást kölcsönöz a bőrnek. Helyettük használjunk színben megegyező matt rózsás ajakrúzst (vagy ajakírt) valamint pirosító. Egészségtől sugárzó lesz tőle az arc!

A por alapú pirosítót egyébként érdemes krémes vagy folyékony állagúra váltani, vagy alkalmanként bevetni kedvenc szájfényünket. Élénkebb és természetesebb hatást lehet velük elérni, mint a poralapú termékekkel.

Végül, ne felejtkezzünk el az ajkakról!

Idővel a száj természetes vonalai elkezdenek halványulni, és ahogy öregszünk, kisebb lesz valamint egyre hajlamosabb a kiszáradásra. Radírozzuk le rendszeresen cukorral, majd kenjük be természetes alapú hidratálóval, vagy mézzel. Sminkeléskor pedig használjunk világos ajakkontúr ceruzát és fénylőn – nem csillámos – rúzst.