Formás popsi hódít a pécsi anyukák körében

Bizony a pécsi anyucik nem félnek szülés után sztreccsnaciba bújni és elmenni mozogni. Hogy addig, hova teszik a csemetét? Hát, magukra!

hirdetés

Spéci kismamatorna hódít a pécsi anyukák körében. Az úgynevezett BabyGym teljesen új távlatokat nyitott meg a mozogni vágyók közt, hiszen az anyukáknak egy percre sem kell megválniuk a babájuktól, velük együtt tudnak mozogni.

anyukák gyerekekkel (2)

– A kislányom megszületése után kezdtem el gondolkodni, hogy hogyan lehetne vele együtt mozogni! A hordozás nagyon tetszett, elkezdtem hordozással kapcsolatban kiokosítani magam, és így találtam rá a pécsi gyártmányú mybabyhugra – mondta az egyik anyuka.

anyukák gyerekekkel (3)

Amikor először magamra tettem, és gyakorlatilag a főzéstől a takarításig mindent el tudtam végezni vele, akkor gondoltam hogy akkor sportolni is lehet!

anyukák gyerekekkel (6)

Azóta a kislányom lassan kétéves, és az órán hangosan beszámol és próbálja a hátamon, még ő is mozog.

– A többi babának három hónapos korától ajánljuk ezt a mozgásformát, addigra beáll a rend a családban és a gyermek is van olyan nagy, hogy egy speciális hordozóba kerüljön, amivel aztán anyuval együtt tud mozogni – mondja Szilvás Angéla, aki 18 éve sportaerobik versenyző.

Az órák hatvanpercesek. Ez idő alatt zenére egy könnyített fitnesz-aerobik koreográfiát járnak el a lányok, majd a babákat egy szőnyegre téve jöhet az erősítés. Ilyenkor a kicsiknek jut idő egy kis bandázásra is, míg anyuci épp a popsi feszességén dolgozik.

– Arra is odafigyelünk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat. Egymásra is jut idejük, de amíg anyun pihennek, addig egy speciális hordozó segít az ergonomikus tartásban. Azt ugyanis úgy állítjuk be az anyukán, hogy ott a gyerek maximális biztonságban és kényelemben legyen. Akinek kisebb a babája, elöl kap helyet az anya mellkasán, de a hét kiló feletti babák már anyuka hátán nézelődhetnek – mondja Angi.

anyukák gyerekekkel (4)

És akiknek nincs hordozójuk, azoknak is segítenek, hiszen az óra idejére kölcsönadnak egyet, valamint személyesen is segítenek annak beállításában.

Az anyukák a jó idő beköszöntével Tüskésréti tóhoz járnak ki, ahol a szép környezet mellé friss levegő is párosul. Szóval kedves anyucik, nincs kifogás: mozgásra fel!