Formás vállak a báli szezonra

Legyen szó gólyabálról vagy szalagavatóról, a csinos koktélruha csak akkor mutat igazán jól, ha formás vállak és feszes karok társulnak hozzá. Ám sok lány nem fektet elég nagy hangsúlyt ezen testrészeinek edzésére. Ezért Simon Attila, az egyik belvárosi fitneszterem edzője mutat nektek néhány gyakorlatot, melyek segítségével a hatás nem marad el.

hirdetés

Simon Attila megjegyezte: a gyakorlatokat nem elegendő egyszer végigcsinálni. Ha még elég idő van a bál előtt, érdemes legalább egy hónapon át hetente minimum kétszer, de inkább háromszor edzeni a kar és vállizmokat, különben a várva várt eredmény elmarad.

A formás vállakért

Vállból nyomás

vállból nyomás

Ülj le egy székre, a talpad teljesen maradjon a talajon, a hátadat végig tartsd egyenesen. Fogd meg a kézi súlyzókat – ha nincs, 1,5-2 literes vízzel teli palackkal is helyettesítheted. Figyelj arra, hogy a gyakorlat közben a tenyered végig előre nézzen. A súlyokat nyomd a fejed fölé, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Végezz belőle háromszor 15 ismétlést.

Oldalemelés

oldalemelés

Állj vállszéles terpeszbe és fogd meg a súlyzókat – vizes palackokat – majd mindkét karodat enyhén hajlítva emeld fel egy félkörív mentén, egészen addig, míg a könyököddel nem éred el a vállad magasságát, majd lassan engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Háromszor 10-12 ismétlést végezz.

A feszes karokért

Páros karhajlítás állva

páros karhajlítás

Ezzel a gyakorlattal a bicepszedet edzheted. Állj vállszélességű terpeszbe, a súlyzókat vedd a kezedbe, mindkét karod legyen a tested mellett, előre néző tenyérrel. Lassan húzd fel mindkét karodat, majd engedd vissza a kiinduló helyzetbe. Végezz háromszor 10-15 ismétlést.

Egykezes tricepsz nyújtás ülve

tricepsz nyújtás

Ülje egy székre, közben ügyelj a helyes testtartásra, a hátad maradjon végig egyenes. Vedd a kezedbe a súlyzókat, nyújtsd ki a karodat, úgy, hogy közben a tenyered nézzen előre. A fejed mögött átnyúlva támaszd meg felkarod és lassan engedd le a súlyt, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe. Mindkét karoddal végezz háromszor 10-15 ismétlést.

Fekvőtámasz a tónusos felsőtestért

A fekvőtámasz több szempontból is praktikus gyakorlat, ugyanis semmilyen felszerelésre nincs szükség hozzá és gyakorlatilag bárhol, bármikor végezhető, fogalmazott Simon Attila. Ráadásul a gyakorlat megmozgatja a vállakat, a tricepszet, de még a mellizmokat is.

fekvőtámasz

Feküdj hasra, majd nyújtsd ki mindkét karodat vállszélességben. Támaszkodj a térdedre, vagy lábujjhelyre, erőnlétedről függően. Miközben leengeded magad lélegezd be a levegőt, majd egyenes háttal nyomd ki magad a kilégzésre, a kiinduló pozícióba. Háromszor ismételj annyit, amennyit csak bírsz.