Ha indul a suli, induljon pécsiesen!

A nagy iskolakezdő lázban az ember néha elfelejti, hogy Pécsen olyan ügyes tervezők és kézművesek vannak, akiknek a termékeit érdemes előnyben részesíteni a multicégek kínálatánál! Csokorba szedtük, hogy hol érdemes vásárolni, miket érdemes venni, és mi mindennek vehetjük hasznát az iskolakezdés alkalmával.

hirdetés

Ruházat és kiegészítők

A pécsi Chiriboo két alkotója, Jakab Judit és Pinczehelyi Nóra azokat a gyerekeket szemelte ki célközönségnek, pontosabban azokat a szülőket, akik szeretnék csemetéiket egyedi, divatos ruhákba öltöztetni. A kooperációnak köszönhetően készítenek ékszereket, és különleges gyermekruhákat is a kisebb korosztálynak. IDE kattintva olvashatja el velük készített interjúnkat.

Chiriboo
Gyerekruhák a Chiriboo-tól

Szabó Tímea, a Chic Street Design tervezője maradandót szeretne alkotni a pécsi divatéletben. Ruhái és kiegészítői nemcsak a felnőttek számára lehetnek tökéletes választás, de akár egy kamaszlánynak is az iskolakezdés idejére. Tímea ruháira a nyersesség és a laza nőiesség jellemző, fontos számára ugyanakkor, hogy az általa tervezett darabok a hétköznapokban is hordhatóak és bárki számára elérhetőek legyenek. Róla ITT olvashatunk még többet.

Chic street design
Darabok a Chic Street Design kollekciójából

Kellékek és iskolaszerek

Ha a gyerkőc nem tud még elindulni sem a suliba játékmackó nélkül, akkor nyugodtan hívjuk segítségül Szipl Marát. Mara korábban elmesélte nekünk, hogy olyan egyedi karakterű játékokat készít, amelyek növényi festékkel festett természetes alapanyagból készülnek. Egészségesek és gyógyítanak a meggymag, a tönkölypelyva, a levendula, a citromfű segítségével. Leginkább természetes, natúr anyagokkal dolgozik, a színvilágot pedig a növényi festékekkel hozza létre. A vele készített interjúnkat ITT olvashatja.

Szipl Mara
Szipl Mara biomackói

Tanó Móni 2013-ban az első körös Önindító-program keretében mutatkozott be. Country-stílusú textilekből készít táskákat és kiegészítőket saját tervei alapján, a kínálatban találunk tolltartót, zsebkendőtartót, mobiltokot, szemüvegtokot, neszesszert, pénztárcát, de kisfiúknak még izgalmas csokornyakkendőket is. IDE kattintva böngészhetünk a kínálatban!

Tanó Móni
Tanó Móni kiegészítői

A gyerekszobába

Először is nem árt kialakítani a gyerkőcnek egy izgalmas tanulósarkot. A gyerekszoba belső terét nagyban fel tudja dobni egy nagy színes puff, vagy egy felfüggeszthető hintaszék. A pécsi Retextilnél olyan játékokat találunk, amelyek speciális technikával, újrahasznosított ruhákból készülnek, céljukat tekintve pedig nem csupán a szórakozást, de a gyermekek fejlesztését is szolgálják. A ülőgumóktól elkezdve a köldök alakú puffon keresztül a hintáig minden olyan terméket megtalálunk a pécsi csapatnál, ami feldobhatja a gyerekszobát. A velük készült interjúnkat ITT olvashatja el.

Retextil
Retextil-kiegészítők a gyerekszobába

Ha bohém, fából és fémből készült izgalmas kiegészítőket szeretnénk a gyerekszobába, mindenképpen érdemes felkeresni a Pécsett is megvásárolható Payafát, vagyis Pál Ferencet. Itt találunk játékokat, lakberendezési termékeket, dekorációt és kisbútorokat is. Sulikezdésre a “Tegnap volt rend, pont lekésted” feliratú fatáblát örömmel ajánljuk minden szülőnek! A termékeket a weboldalon, ITT érhetjük el, de Facebookon is felkereshetjük őt, ITT!

Payafa
Izgalmas kiegészítők a Payafától