Ha megint nincs kedved hajat mosni

Bizonyára valamennyien voltunk már olyan helyzetben, hogy nem volt kedvünk vagy egyszerűen nem volt időnk reggel hajat mosni. Lustálkodni szabad, viszont akkor kötelező elsajátítani néhány tippet, amivel leplezhetjük, hogy frizuránk nem a legfrissebb. Pécsi fodrász segítségével mutatunk néhány trükköt, amivel elhúzhatjuk a nyűgös hajmosást még 1-2 nappal.

hirdetés

Természetesen az a legjobb a hajkoronánknak is, hogy ha eljön az ideje, akkor bizony zuhany alá állunk! Ám kétségtelen tény, hogy erre nem mindig van idő és lehetőség, ezért érdemes felkészülni a „legrosszabbra”. Hajhosszra bontva megmutatjuk, mi az, amit tehetünk ekkor!

Rövid hajra

Tévhit, hogy a rövid hajjal nem kell annyit foglalkozni, mint a hosszú frizurákkal (sőt!), ez pedig különösen igaz azokra az esetekre, amikor nincs kedvünk reggelente hajat mosni! Rövid hajkoronánkon ugyanis sokkal inkább meglátszik, ha nem friss. Eszteri Zsófia, a Dudás-Hajas Szalon fodrásza elmondja, hogy mindig jó megoldás a száraz sampon, ha minden kötél szakad, de azokból is a jobb márkát válasszuk. Azonban vigyázzunk, mert a száraz sampon mattítja a fürtöket, így sötét hajakon nem biztos, hogy annyira jól mutat. Szőke hajra nyugodtan alkalmazzuk, és kombináljuk egy kis fényfokozóval, amivel természetes hatást tudunk kreálni.

A rövid hajú hölgyeknek a vizes hatású frizura még tökéletes megoldás, vagyis sok zselével fésüljük hátra a hajat úgy, hogy a fejünkhöz lapuljon. Sajnos ez egy olyan frizurafajta, ami valakinek jól áll, valakinek meg nem, ezért vigyázzunk vele, ha nem passzol a mi stílusunkhoz, akkor ne erőltessük!

Ha megint nincs kedved hajat mosni

Középhosszú hajra

Azt a hosszúságú hajat, amit már éppen össze tudunk fogni, egy feszes fonattal meg tudjuk spékelni. Ehhez persze kézügyesség kell, de néhány alkalom és biztosan profik leszünk. Eszteri Zsófia elmondja, hogy ha tudjuk már előző este, hogy nem lesz időnk hajat mosni reggel, akkor csavarjuk be éjszakára a hajunkat. Kreáljunk legalább négy copfot, amire tekerjük fel a tincset és rögzítsük. Ez másnapra természetes hatású hullámokat ad a hajnak, amit akár össze is foghatunk, így lazább frizurákat is el tudunk készíteni, hiszen teljesen más textúrája lesz a hajunknak.

Ha négy napig nem mosol hajat 2

A hajlakk is jó eszköz ilyenkor, egy kis tupírozással szép frizurákat lehet készíteni, akár copfba, akár kontyba fogva.

Ha megint nincs kedved hajat mosni 3

Hosszú hajra

Egy hosszú hajnál sokszor az a helyzet, hogy a hajtövek zsírosabbak, mint a hajvégek, ezért inkább arra fordítsunk energiát, hogy a hajtöveket felfrissítsük. Erre talán a legjobb megoldás, hogy egy kis száraz sampon alkalmazása után kontyba fogjuk a hajunkat, és teszünk a frizurára egy divatos fejkendőt vagy fejpántot. Így nem látszanak majd a tövek, és még trendin is fogunk mutatni. A hosszú hajat persze ezerféleképpen lehet variálni, a legszebb megoldások a tarkóba fogott copfok, a fejtetőn levő kontyok, tupírozott frizurák.

Ha kicsit ügyesebbek vagyunk, akkor a hosszú hajba is készíthetünk izgalmas szoros fonatokat, ami aznap jól mutat, másnapra pedig hullámos tincseket varázsol, amiből szintén tudunk egy újabb frizurát varázsolni.

Ha megint nincs kedved hajat mosni 2