Hangold a ruhatárad őszre – ingyen

Az ősz közeledtével hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a szekrényünk teljesen „üres” és nem tudunk mit felvennihűvösebb időben. Ez rendszerint nem igaz, hiszen egy kis átalakítással az elhordott, ősi göncökből is jó szetteket tudunk varázsolni. Megmutatjuk hogyan.

hirdetés

A módszer a következő: álljunk a szekrényünk elé, és darabról darabra vessünk számot. Semmit ne hagyjunk ki, és próbáljunk az őszre koncentrálni. Készüljünk lelkileg, mert az olló nem fog kímélni semmit. Minden használható göncöt, amiben van még némi fantázia tegyünk félre, és döntsük el, melyik módszerrel turbózzuk fel.

Elhasznált régi póló

Szerencsére kora ősszel még nem kell a nagykabátos időre készülni, így könnyen kombinálhatjuk maxi ruháinkat egy bőrdzsekivel vagy blézerrel. Ha nem rejt ilyen ruhát a szekrényünk, van egy jó hírünk: elhasznált, lyukas és színes pólókból könnyedén készíthetünk egy-egy színes darabot! Variáljuk ügyesen a szintek színeit, és ha nem érzünk magunkban elegendő ügyességet, nyugodtan forduljunk varrónőhöz. Még így is fényévekkel olcsóbban fogunk kijönni, mintha a nyakunkba vennénk a bevásárlóközpontot.

Hangold a szekrényed őszre

Régi pólók mentsvára lehet az ujjaik megújítása is. Ám ha már nem szeretnénk vele semmit kezdeni, alakítsuk sállá! Ehhez akár több pólót is kombinálhatunk.

Kinyúlt nyári maxiruha

A zsákszerű kinyúlt hosszú ruhának nincs vége a nyárral együtt, ha ügyeskedünk egy kicsit, akár egy csinos, testhezálló darabot is összehozhatunk, melyet akár szőrmével, vagy dzsekivel kombinálhatunk – így nem fogja a kukában végezni. Annyit kell tennünk, hogy kivágjuk körbe a ruha derékrészét, egyetlen sávot meghagyva a köldökrésznél. Ha kész, csavarunk egyet rajta, így a köldöknél kialakítunk egy csomót. Tádám! A kinyúlt zsák fazont kikerülve egy rendkívül extravagáns darabot kapunk.

Ruha

Tavalyi pulóverek, amik már kimentek a divatból

A tavalyi pulóvereink bolyhosodását könnyedén meg tudjuk oldani borotvával – az anyag felületét óvatosan „borotváljuk le”, így a kis gócok leesnek. Ám egy kis szűkítés itt, varrás ott, és még ezeket is fel tudjuk dobni. Találó ötlet a hát – illetve a vállkivágás, amit egy szép szalaggal meg tudunk fogni. Továbbá a garbót is levághatjuk és a pulóvert félvállassá varázsolhatjuk, ezt pedig tovább tudjuk fokozni könyökpecséttel, amit saját kezűleg is el tudunk készíteni.

Végső esetben az elhasznált pulóverek ujjából alkothatunk bokamelegítőt, vagy vastag puha zoknit, mely bakanccsal kombinálva idén kötelező elem lesz.

Hangold a szekrényed őszre 2

A használhatatlan darabok

Ha akad egy olyan darab a kezünk ügyébe melyet már annyira elhasznált az idő, hogy nem tudunk vele mit kezdeni, akkor bátran alakítsunk belőle borítéktáskát! Ehhez a kiegészítőhöz ugyanis csak a ruha anyagára lesz szükségünk. Nagyon változatosan variálhatjuk az anyag darabunkat, ehhez mutatunk pár izgalmas példát. Amire szükségünk van, az tű és cérna, valamint egy darab zipzár. Ha még tovább akarjuk fokozni a hatást, mintákat vagy akár szegecseket is varrhatunk a „vadiúj” borítéktáskánkra.

Hangold a szekrényed őszre 4

[note note_color=”#80c1ff”]

Végső esetben mindig gondoljunk arra, hogy ha valamiről már véglegesen lemondtunk, akkor adományozzunk! Szedjük össze egy zsákba ezeket a darabokat, és adjuk a rászorulóknak vagy a szegényeknek. Ettől mi is jobban fogjuk magunkat érezni.[/note]