Három fiatal, akik csodát művelnek a vászonnal

Három művész, akik vászonra alkotnak, de nem ecsettel, és nem festékkel. Imádják Pécset, és ez alkotásaikban is megjelenik. Ők hárman a legjobb példája a művészet szerteágazó stílusára – inspirálódj Mesz Anitától, Bubreg Balázsról és Pertics Flórától. 

hirdetés

Mesz Anita és a geometria

Anita építészmérnökként végzett a PTE Műszaki és Informatikai karán. A belsőépítészet, a lakberendezés mindig közel állt a szívéhez, a letisztult tereket, modern formákat, a minimalista stílust kedvelte. Pár hónapja fogalmazódott meg benne, hogy saját stílusát képek formájába öntse, így született meg az M.A Art Pictures. Egyedi, különleges vászonképeit a geometrikus formák, a színek és a textúrák jellemzik.

„A legtöbb képemen megjelenik a beton. A beton a XXI. század legmodernebb anyaga, a belsőépítészetben közkedvelt a használata. Számomra nem egy rideg anyag, modern terekben otthonosan mutat. Képeim digitálisan készítem, majd vászonra nyomtattatom, keretezett, illetve vakrámázott kivitelben is kérhetők.”

pecssorozat

1

Pécsiként büszke vagyok a Pécs-Kollekciómra, ez aratta eddig a legnagyobb sikert.

Hol érhető el?

Jelenleg a Facebook és Instagram oldalamon, valamint Pécsen a Monokrom Design Storeban (Király utca 33.) , Budapesten a Mono Art & Design üzletben (Kossuth Lajos u.12.) találhatóak meg Anita képei.


Bubreg Balázs és a szabad alkotás

Balázs először a 90-es évek elején kóstolt bele a művészetbe a graffiti láz során. 2001-től a PTE Művészeti Kar hallgatójaként egyre több kiállításon és aukción szerepelt, amikor is leginkább a hagyományos festészeti technikákkal dolgozott, olajfestményeket és akvarelleket festett. 2008-tól a Zsolnay gyárban tervezőként, az új minták és formák fejlesztésében is részt vehetett.

„Az ipari impulzusok és a sorozatgyártás egyfajta varázsának hatására ebben az időszakban kezdtem el szitanyomatokat készíteni. Jelenleg az olajfestmények mellett szitanyomatokat és vegyes technikával készült képeket készítek.”

FullSizeRender

bubreg1

Balázs alkotás során használ olajfestéket, akrilt is, filcet, sprayt, ragasztót és mindent, ami technikailag megfér egymás mellett. Elárulta nekünk, hogy legutóbb gördeszkalapokra festett filctollal és akrillal egy portrét. A szitanyomatoknál is nagyon sok esetben már előre megfestett alapokra készíti a nyomatokat, így a maga nemében mindegyik egyedivé válik.

Hol érhető el?

Jelenleg két kiállításon is láthatjuk Bubreg Balázs munkáit, Budapesten az ELTE Műhely Caffee-ban, valamint a Pécsi Galériában, de Balázstól is tudunk közvetlenül vásárolni szitanyomatokat és festményeket is.


Pertics Flóra és a cérnarajzok

Nemrég készítettünk Flórával egy hosszabb interjút, mely során mélyebbre hatóan megismerhettük munkásságát, és hagyományos, mégis forradalmi technikáját. Az interjút itt olvashatod el. Flóra ötödéves festőművész hallgató a PTE-n, és nemrég nyílt kiállítása cérnarajzaiból. Igen, merthogy a festőnő nem csak ecsettel dolgozik, hanem cérnával is, és nem csak fest, hanem hímez is. Különleges rajzait pedig cérnarajzoknak hívja, hiszen egy fokkal közelebb áll a rajzoláshoz a technika, mint a festéshez. Pulóvereket is készít, leginkább klasszikus szobrokat hímez ruhadarabokra, főként szépségideálokat – a Dávid-szobrot és milói Vénuszt.

perticsflora12 perticsflora11

Hol érhető el?

Petrics Flóra, Cérnarajz kiállítását a Zsolnay Negyed, Kemence Galériájában tekinthetjük meg egészen február 14-ig, hétfőtől péntekig 10.00–18.00-ig. A kiállított művek megvásárolhatóak Flóránál.