7 ruhadarab, ha kopogtat a harminc

Amíg az ember lánya a húszas éveit tapossa, alkalomadtán hajlandó belebújni egy-egy lábgyilkos magassarkúba, vagy belepréselni habtestét egy kényelmetlenebb ruhadarabba. Harminc felett azonban a nők talán szükségszerűen átértékelik gardróbjuk tartalmát. Sokszor ez magától alakuló folyamat, de néha elkél egy kis segítség. Utóbbiról Lánczos Benkő Tímea stylist gondoskodik. 

hirdetés
Uránia Mozi

1. Ballonkabát, bőr- vagy farmerdzseki

A hűvös vagy esős tavaszi, nyári napokon szükségünk lehet egy kabátra. Gyakorlatilag mindegy, hogy a három közül melyiket választjuk. A lényeg, hogy mindegyik remekül működik magassarkú cipővel és dorkóval is, illetve egy kis fekete ruhával kombinálva. Játékos, vagány viselet, mégis nagyon nőies.

kabátmontázs

2. Csíkos és fehér póló

Egy fehér póló mindig jolly joker, ezt már kamasz korunkban a fejünkbe verték, úgyhogy ha álmunkból keltenek, akkor is tudjuk. A csíkos felsőrész pedig az utóbbi években vívott ki magának ekkora figyelmet. Közös bennük, hogy mindkettőt nagyon sokféleképpen lehet kombinálni, az irodában ceruzaszoknyával csinos megjelenést kölcsönöznek, a tengerparton egy fehér rövidnadrággal pedig nyaralós outfit – így Timi.

polomontázs

3. Magas derekú nadrágok

Hiába idegenkedtünk a nyakig érő nadrágoktól huszonévesen, egyszer eljön az idő, amikor megbarátkozunk vele. Persze nem kell túlzásokba esni magas derék terén sem, de a tangavillantó csipőnacikat hagyjuk meg inkább a tinédzsereknek.

magasderekmontazs

4. Fekete ceruzaszoknya

No komment, kell és kész!

5. Bármilyen színű blézer

Fekete, fehér, nude vagy valamilyen pasztell árnyalat. Végül is tényleg mindegy, a lényeg, hogy egy jó szabású blézerrel egy pillanat alatt szinte bármilyen szerelés nőiessé varázsolható – mondja a szakember. Esetenként pedig kabát gyanánt is viselhetjük.

6. A kis fekete

A fehér pólóval együtt ezt is belénk nevelték anyánk és nagyanyáink. Fazon tekintetében nem kell konkrétumokat meghatározni, a lényeg, hogy a ruha szabása passzoljon az alkatunkhoz.

feketemontazs

7. Egy elegáns ing

Nem kell, hogy fehér legyen, a hangsúly az anyagon van. A selyem hatású, lágy esésű ingekkel úgy tudunk nőies hatást elérni, hogy közben visszafogottak, sőt akár hivatalosak is maradhatunk.

selyemblúz

[note note_color=”#e8dbeb”]

Táska, cipő

Természetesen lábbeliből sosem elég, de egy fekete magassarkú, egy nude szandál és egy balerinacipő alapdaraboknak számítanak a tavaszi-nyári szezonban is.

A táskákra ugyanez vonatkozik, úgyis mindig sokkal többet szeretnénk, mint amennyire szükségünk van. A stylist tanácsa ugyanakkor az, hogy a harmincas éveinkre (ha addig nem tettük volna) mindenképpen szerezzünk be egy borítéktáskát vagy még egy ennél is kisebb típust, az úgynevezett clutch-ot. Sokkal elegánsabb lesz a megjelenésünk egy borítéktáskával, mint egy hatalmas malaclopóval.

Ékszerek esetében a gyöngy és a köves darabok felé érdemes közelíteni. Semmi másért, mint a nőiesség hangsúlyozásáért. [/note]