Hogyan szépítkezzen a férfi?

Tíz év. Hozzávetőlegesen ennyivel öregszik később a férfiak bőre a nőkéhez képest. De akkor kell-e nyaggatnunk életünk párját, hogy tonizálja, vagy hidratálja legalább hetente egyszer az arcbőrét, és veszekedjünk-e vele, ha nem hajlandó elmenni kozmetikushoz? 

hirdetés

Ha a legfelső szaruréteget hasonlítjuk össze, megállapítható, hogy a férfiak bőre általában akár 15-20%-kal is vastagabb lehet, mint a nőké, a férfi hormonoknak köszönhetően pedig nagyobb mennyiségű verejtéket és zsírt választ ki. A zsíros bőr miatt gyakori, hogy tágak, telítettek a pórusok, az irharétegében azonban kompaktabbak az elasztikus és kollagén rostok, ezért több vizet is képesek megkötni. A bőr harmadik rétegének, a bőraljának az állapota ugyancsak a férfiaknál kedvezőbb.férfi a kozmetikában

Összességében tehát elmondható, hogy az erősebbik nem képviselői jobban jártak, ami fiatalságuk megőrzését illeti. Legtöbbjük bőre, legalábbis fiatalabb korban egyáltalán nem igényli a krémezést, talán épp ezért van az, hogy a férfiak negyven éves koruk tájékán kezdenek nagyobb hangsúlyt fektetni az arcápolásra – számol be tapasztalatairól Nemes Mariann, a pécsi Dudás-Hajas Szalon kozmetikusa.

– A férfiak is egyre hiúbbak, és talán ekkor érzik meg, vagy veszik észre magukon az idő múlását. Nálam legalábbis a kamasz korosztály mellett a negyvenes férfiak vannak többségben, és érdeklődnek a különféle kezelésekről – így a szakember.

férfiak kozmetika

Azt lehet tehát mondani, hogy negyven éves kor alatt a férfiak nem követnek el végzetes hibát akkor, ha nincs többféle kencével feltöltve a fürdőszobájuk. A kozmetikus néhány dolgot javasol csupán, amit a húszas évek vége, a harmincas évek eleje környékén el lehet kezdeni.

– Szerencsére számtalanféle kifejezetten férfiak számára összeállított kozmetikum létezik. Ezekből én egy tonikot javasolok és egy könnyed, víz alapú hidratálókrémet. A tisztítást reggel és este is érdemes elvégezni, krémezni pedig elegendő este, a bőr úgyis akkor tud igazán regenerálódni.

A kozmetikus hozzáteszi, hogy a szakember által végzett kezelések közül a tisztítás az, amit havonta egyszer a férfiak is megejthetnének hiszen ahogy az előbb is említettük, az ő bőrük zsírosabb, így gyorsabban és könnyebben megtelnek a pórusaik.