Így hordd a fehéret!

A fekete holmikkal nem nagyon hibázhatunk, a fekete-fehér is mindig jó választás, ezért könnyen gondolhatjuk, hogy a fehér cuccokkal sem lehet mellélőni. Pedig lehet. Erre elég sok elrettentő példát láthatunk az utcán. Alapvetően nyári színként tartjuk számon, de idén már tavasszal is tele vannak a ruhaüzletek fehér ruhadarabokkal. Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja segítségével adunk egy kis útmutatót, hogyan viselheted mindig csinosan ezt a színt.

hirdetés

Játssz a színekkel!

A fehér olyan szempontból mindenképpen aduásznak számít, hogy szinte bármilyen színt felvehetünk mellé. Tavasszal még sokan tartanak az élénkebb színektől, ezeket jobb is nyárra tartogatni, akkor viszont lehetünk merészek.

Ha már most felkapnád a fehér farmered, tavasziasabb hatást keltesz, ha valamilyen pasztell árnyalatú holmival kombinálod.

trousers white

Van még két dolog a fehér holmik kapcsán, amikkel nem árt óvatosnak lenni. Az egyik ilyen a fehér kombinálása fehérrel – ezzel könnyen egészségügyi dolgozó hatását kelthetjük. A csupa fehéret talán jobb a nyári vakációra, a tengerpartra tartogatni, ott is különösen a lenge, vászon anyagok mutatnak igazán jól.

A másik kényes kérdés a fehér alsó – nadrág vagy szoknya – viselése fekete lábbelivel. Ez a legtöbb esetben elég sután mutat, így talán érdemesebb a “profikra” bízni, akik bármit magabiztosan tudnak viselni. Ha a fekete visszaköszön a felsőben, akkor máris jobb az összhatás, de a legjobb, ha van egy világosbarna vagy nude cipő a szekrényünkben.

Sportos elegancia

A Lánczos Benkő Timi által összeállított alábbi két szettből sokat tanulhatunk. Egyrészt, hogy ha keverjük is a fehéret a fehérrel, akkor a szín két különböző árnyalatát – pl. piszkos- és hófehér – inkább ne kombináljuk össze. Inkább válasszunk szürkés vagy bézs beütésű felsőt egy törtfehér szoknyához.

A csipke minden évszakban szép lehet, viszont egy ilyen szoknya esetén a vastag harisnya már nem mutat olyan jól, ezért válasszunk inkább jó minőségű, alig látható (!) átlátszó harisnyát vagy amint az idő engedi, hagyjuk el ezt a megoldást is.

Ha a csipke eleganciáját megtörtjük mondjuk egy bokacsizmával, akkor ügyeljünk rá, hogy ez felül is megjelenjen, erre a kicsit vagányabb megoldásra jó lehet egy farmermellény.

lace skirt white

Virágok

Igazán romantikus hatást kelt a fehér és a virágminta együttese. Itt is igaz lehet, hogy tavasszal még inkább a pasztellszínek bizonyulnak jó választásnak, míg nyáron már merészebb árnyalatokkal, mondjuk zölddel is próbálkozhatunk.

A képen látható fehér szoknyával nem árt óvatosnak lenni – javasolja Timi, ugyanis a redők, a fodrok és társaik mind pár kiló pluszt jelentenek optikailag. Ezért egy ilyen szabású szoknya inkább a magas és vékony lányokon mutat jól. Az idei szezonban divatos midi szoknya szintén nem a legszerencsésebb helyen vágja el a testet, így itt is a hosszú lábúak járnak jól.

skirt white

[note note_color=”#ffff9d”]Amire mindenképpen érdemes odafigyelni a fehér holmik esetén, az az anyag vastagsága. Télen sem tiltólistás a fehér szín, viszont egy vékony nadrág nem mutat szépen csizmával, ezért ezt inkább rakjuk el a melegebb évszakokra. Vastag pulcsikat, kiegészítőket bátran hordhatunk a hűvösebb napokon is.[/note]

Nyárit tavasszal? Naná!

A képünkön látható fehér maxiruha már ilyenkor, kora tavasszal is bátran viselhető, a titok a részletekben rejlik. 20 fok körül még kicsit kockázatos a szandál, ezért bátran választhatunk mondjuk egy balerinacipőt. Ahogy fent említettük, a világosabb árnyalatokkal biztosra mehetünk, ugyanez igaz az arany-, ezüstfényű lábbelikre is, amik szintén mutatósak világos ruhadarabokkal is.

A farmerdzseki pedig szintén egy olyan darab, amit mindenképp érdemes beszereznie annak, akinek esetleg még hiányzik a ruhatárából, ugyanis egy elegáns szerkót is hétköznapivá tehetünk vele, mégsem keltünk slampos hatást.

maxi dress white