Így lehetsz igazi bálkirálynő!

Novemberben kezdődik a szalagavatók és gólyabálok szezonja. A legtöbb lány ilyentájt már a megfelelő ruha és cipő után nézelődik. Ám az igazán elegáns külső nem csak a tökéletes ruhaneműk megtalálásán múlik. A Dudás-Hajas Szalon szépségszakértői szerint az alkalmi megjelenés jelmondata: a kevesebb több!  

hirdetés

A megfelelő frizura

Amit mellőzzünk: 

Ha báli frizuráról van szó, sajnos sokan elcsábulnak a csillogó, és/vagy túl méretes kontyok láttán – mondja Forró Édua, a Dudás-Hajas Szalon topstylistje.

– Ne gondoljuk azt, hogy csak a túlgondolt, esetenként teljesen furcsa és aránytalan kompozíciók, csillámmal és tömérdek hajlakkal megfűszerezett hajköltemények jöhetnek szóba egy ilyen különleges napon. A ’90-es években valóban divatosak voltak ezek a frizurák, de manapság már az egyszerűség és a természetesség dívik.

A szakember ajánlása:

Válasszunk könnyen kezelhető, könnyen helyre hozható frizurát, például egy tarkón elhelyezett sima kontyot, vagy különlegesebb fonatot. Az őszi hajtrendek között mindenki találhat megfelelőt, akár olyat is, amihez nem szükséges egy fodrász szakértelme.

Ami nagyon fontos:  legyen szó hosszú vagy rövid hajról, egyaránt lényeges a stylingolás. A csillogó hajlakkot hanyagoljuk, helyette válasszunk egy könnyed hajlakkot, hajfényt vagy waxot.

Bátran viselhetünk hajdíszt is, de itt se feledjük a kevesebb néha több szabályt: a fejdísz és a ruha stílusa illeszkedjen egymással, és ha nagyon extrém a ruha, akkor válasszunk inkább egyszerű frizurát.

szalagavató1

szalagavató2

 

A megfelelő smink

Amit mellőzzünk:

A nyári, bronzos csillogású pirosítókat, arcbarnítókat felejtsük el. Ezen kívül mellőzzük a vastag, maszkszerű alapozót.

A szakember ajánlása:

Wirth Inez, a Dudás-Hajas Szalon kozmetikusa az erőteljes smink helyett inkább a 2013-2014 telén reneszánszát élő matt hatású szem- és szájfestést javasolja.

A vastag vakolat helyett inkább korrektorral tüntessük el a lehetséges bőrhibákat, és egy vékonyabb rétegű, hosszabban tartó alapozót használjunk.

– Ami a make upunk további részét illeti, a natúr színeket tartogassuk a hétköznapokra. A szemhangsúlyos smink elengedhetetlen kelléke a báli megjelenésnek, ezért szinte minden esetben bátran használhatunk műszempillát. A füstös szem még mindig közkedvelt, a fekete, szürke, lilás árnyalatokkal elegáns hatást érhetünk el. De  a kékesfekete, ezüst, illetve az olajzöld is közkedvelt színek az őszi/téli szezonban. A matt hatású szemfestés mellett a fémes árnyalatok és a tusvonal is hódít. Előbbit bátran satírozzuk fel egészen a szemöldökcsontig.

A szemöldök formájára szintén érdemes nagy figyelmet fordítani, ez ad ugyanis keretet az arcnak. Ne feledjük, a túl vékonyra szedett szemöldök már nem divat – figyelmeztet Inez.

A rúzsok hódítása a tél folyamán is tart, előtérbe kerültek a telt, erős színek. Az idei trend a klasszikus piros, a bordó és a narancs árnyalatai, de menők lesznek még az erős, vibráló tónusú rúzsok, mint a neon pink, vagy a lila szinte minden árnyalata a levendulától egészen a sötét padlizsánig, ami a fehérebb bőrű lányoknak kifejezetten előnyös.

Az arcpírral is lehet bátran játszani, válasszunk egy élénkebb árnyalatot. Egy sápadt bőr szinte kivirul egy sötét korall pirosítótól.

Egy dologra viszont mindenképpen ügyeljünk: hangsúlyos szájhoz visszafogott szemsmink társuljon, hisz a „kevesebb több” elv itt is érvényes.

Az összkép természetesen úgy lesz igazán kiegyensúlyozott, ha a sminkünk harmonizál a ruhánkkal illetve a szem- és hajszínünkkel. Legfontosabb pedig az, hogy ismerjük az arcunkat, tudjuk mi áll jól nekünk, így nem ronthatjuk el a megjelenésünket.

szalagavatósmink1

smink2

smink3

 

A megfelelő körmök

Amit mellőzzünk:

A nagy méretű, karomhoz hasonlító műköröm a hétköznapokban sem túl esztétikus, ám egy szalagavatóra vagy gólyabálra különösen rossz választás. Tánc közben ráadásul veszélyesek is. A túlgondolt, csicsás körmök sem illenek az alkalmi megjelenéshez.

A szakember ajánlása:

A szalagavatóra való készülés elengedhetetlen része a kéz- és körömápolás is. A nagyobb hangsúlyt ezen az eseményen a frizura, smink és a ruha kapja, de a körmök ápoltsága teszi teljessé az összképet – mondja Szabó Anita Nitus, a Dudás-Hajas Szalon körömkozmetikusa.

– Mindenkit óva intenék a nagy méretű műkörmöktől, és a neon színű körömlakkoktól. Akár manikűröshöz fordulunk, akár otthon készülünk az eseményre próbáljunk visszafogottam körmökben gondolkodni, maximum egy kicsi dísszel, csillámmal. Ez nem azt jelenti természetesen, hogy csak francia manikűrt viseljünk, de válasszunk visszafogottabb,  pasztelles árnyalatokat, melyek tényleg csak kiegészítői a megjelenésünknek.

szalagavató4

szalagavató5

szalagavató6