Így öltözz be Halloweenre!

Hétfőn csokorba szedtük, hogy milyen Halloweennel kapcsolatos programok lesznek Pécsen. Most azt mutatjuk meg, hogy milyen kevésbé tipikus és viszonylag egyszerű jelmezekkel érdemes készülni a borzongás éjszakájára! 

hirdetés

Bambi(na)

Állatnak öltözni nem túl nagy truváj egy kosztümös buliban, ám ha mindenképpen ragaszkodunk a négylábú jelmezhez, akkor a szokásos macska/kutya maszkok helyett érdemes körülnéznünk az erdőben. Őzikékből és szarvasokból például nem szokott dömping lenni a Halloween- partikban. A smink után a hajunkat csak hátra kell fogni, és teletűzdelni néhány agancsnak is beillő faággal. Persze, ha nem akarunk furcsa nemi kettősségbe keveredni, akkor készítsünk inkább fület magunknak szarvak helyett.

halloween jelmez

Íme egy igen profi őzike smink. Persze nem muszáj feltétlenül ennyire komolyan venni a feladatot.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FUXTJ5H4TUE” width=”670″]

Képregényhősök

Talán valamivel több maszkolást igényel, de igazán jópofa látványt nyújthat a képregényrajzok megelevenedése. Akár páros jelmez is lehet belőle, ha egy egész jelenetet ábrázolunk. Mindenesetre ne sajnáljuk a pettyeket, fekete szemceruzával vagy tussal pedig rajzoljuk meg a fontos kontúrokat.

Íme egy kis segítség ehhez is:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=cN1v6fWcDCg” width=”670″]

Gru és barátai 

A meglágyult szívű gonosztevő és a cuki árvák történetét szinte mindenki imádja, ám a legnagyobb népszerűségnek talán Gru munkásai, az úgynevezett minionok örvendenek. Halloweenkor tehát jó ötlet lehet a sárga lények külsejét magunkra ölteni. Az alábbi jelmez nem rossz, de egy kertésznadrággal még jobban mutatna, és egy sárga sapkával is sokat lehetne dobni az összképen.

Utóbbihoz íme egy lépésről lépésre tanácsot adó segédlet

minion

Rozi, az ikon

A végére egy végtelenül egyszerű kosztümöt hagytunk. Ez tényleg a leglustábbaknak való, hiszen nem kell más hozzá, mint egy ing (lehetőleg farmer- vagy kék színű), és egy piros fejkendő. Fogadjátok szeretettel Rozit, a szegecselőt, aki az USA egyik jellegzetes kulturális szimbóluma. A ‘Meg tudjuk csinálni!”feliratú plakát és Rozi fiktív alakja a második világháború idején született meg, mikor a fronton szolgálatot teljesítő férfiak helyét a nőknek kellett átvenniük a háborús üzemekben.

halloween