Öltözz fel a PEN-re!

Ma este startol a Pécsi Egyetemi Napok a Zsolnay Kulturális Negyedben, úgyhogy mi sem voltunk restek: négy összeállítással készültünk, ha teljesen ötlettelen lennél a szekrényed előtt állva. 

hirdetés

[note note_color=”#bcee7c”]

Milyen ruhákat túrj elő a gardrób mélyéről?

  • virágos cuccokat
  • bármit, ami csipkés vagy rojtos
  • kockás ingeket
  • farmer ruhát, overált
  • bokacsizmát
  • tornacipőt
  • átakasztós kistáskát[/note]

0. nap – szerda

Az előrejelzések szerint Pécsre ma már nem nagyon várható eső, a Zsolnay Kulturális Negyed pedig egyébként sem változna sártengerré, úgyhogy bepróbálkozhatunk egy részben fehér szettel – így Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistje.

Azért ha jót akarunk magunknak, a cipőnk ne egy pasztell színű balerina legyen. Több szempontból is veszélyes vállalkozás lenne. Ám szerencsére a barna a fehérrel nagyon jól mutat együtt.

keret2
fehér nadrág: H&M; barna poncsó, fehér top, táska: Stradivarius; csizma: Bershka

1. nap – csütörtök 

Egy jó Punnany, 30Y vagy Odett? Hát, erre a napra mi a kéket szavaztuk meg, egy kis tojáshéjjal kombinálva. A rövidnadrágokat és szoknyákat az időjárásra tekintettel későbbre tartogatnánk, ezért a hosszú overál illetve a tojás színű lebernyeg.

A slip on cipők nagyon praktikusak egy fesztiválon, az alábbi darab pedig azért tetszett meg annyira, mert meglehetősen extra – mondja Timi.

keret4
overál, cipő, táska, napszemüveg: Mango; poncsó: Bershka

2. nap – péntek 

Ha fesztivál, akkor biztosan kihagyhatatlan a farmer, virágos ruha kombináció. Érdemes rétegesen öltözködni, főként akkor, ha délután megyünk, és hajnalban távozunk -a táskánkban akár egy harisnya is elférhet. A ruhára vegyünk egy vékonyabb pulcsit, arra pedig egy farmerdzsekit. így nem érhet minket túl nagy meglepetés. Bár ruhatár lesz, ezek közül bármelyiket a derekunkra is köthetjük. Sőt!

Esőre, záporra, zivatarra számítani lehet, így pénteken a zárt cipő lesz a nyerő.

keret3
farmerkabát: H&M; virágos ruha, pulcsi: Stradivarius; táska, cipő: F&F divat

3. nap – szombat

És a végére hagytuk a legvagányabb szettet! Sajnos csapadékból jósolnak egy keveset szombatra, de hűvös azért nem lesz, és szelet sem nagyon ígérnek. Szóval mehet a rövid farmersort, és a fekete bokacsizma, bőrkabáttal párosítva.

keret
farmersort, csizma, táska: Stradivarius; lebernyeg, ing: F&F