Így ragyogj “smink nélkül”!

Nyáron az ember lánya nem szívesen sminkeli ki magát, hiszen a nagy hőségben könnyen elmaszatolódhat a kreálmány. Pécsi sminkmesterrel és kozmetikussal összeszedtük, hogyan tudunk “smink nélkül”, pontosabban szinte láthatatlan make-uppal is ragyogni úgy, hogy ne kelljen azzal törődnünk, vajon még mindig jól mutatunk-e.

hirdetés

Felvinni egy szépen vezetett szemhéjtust, vagy vastag alapozót a nyári melegben problémás. Tekintve, hogy kora délután az ember már nem tud figyelni a sminkjére, csak próbálja túlélni a 40 fokot. Gyűjtöttünk pár ügyes praktikát és pontokba szedtük, hogy akár egy meleg napon, vagy a Balaton partján nyugodtan megfeledkezhessünk külsőnkről.

Sötétebb tekintet – vízálló módon

Ha a szempilláinkat vagy a szemöldökünket szeretnénk hangsúlyozni, de tartunk attól, hogy elkenődik, akkor a legjobb megoldás az, ha befestetjük a szempilláinkat kozmetikussal – így Gali Renáta, pécsi sminkmester. Ilyen módon a szemöldökünk is szép dúsnak hathat, és a szempilláink is mintha hosszabbak és sűrűbbek lennének. A festés akár hetekig is tartós, egyáltalán nem maszatolódik. A másik, látványosabb megoldás a műszempilla.

– Ügyelni kell azonban az extra pillák felhelyezésénél, hogy ne essünk túlzásba, ne válasszunk olyan pillákat, amik nem illenek az arcszerkezetünkhöz, illetve hogy a végeredmény természetes hatású legyen – teszi hozzá a sminkmester.

Beauty Relaxing on the Beach

Hidratálás nyáron is

A legjobb nyári megoldás a bőrradír esténként, illetve a hidratáló fényvédő arckrém használata, ha lehet akkor minden nap. A kozmetikus szerint fontos, hogy néha fizessünk be egy pakolásra vagy a kozmetikusnál egy tápláló kezelésre, hisz ez csodákat tehet az arcbőrünkkel, a napoztatott bőr ugyanis ki van éhezve erre a gondoskodásra. A sminkmester hozzáteszi, hogy a szemkörnyék hidratálásáról se feledkezzünk el, hiszen a megfelelő szemkörnyékápoló üdébb, kipihentebb tekintet varázsolhat.

Telt ajkak

A gyorsan elkenődő rúzs és szájfény helyett használjunk színezett ajakbalzsamot. – Ez a megoldás egyrészt ad egy kis színt az ajkaknak, és ha olyan márkát választunk, akkor fényvédő tartalma miatt a káros sugarak ellen is véd – mondja Gali Renáta. Kaphatóak továbbá boltokban az úgynevezett ajakszínezők, melyek nem kenődnek el víz hatására sem, mert az ajkak beisszák a színt. Ennek használatakor is kiegészíthetjük a hatást fényvédő ajakbalzsammal.

Smink nélkül 3

Ezt válaszd alapozó helyett!

Dörnyei Zsanett kozmetikus beavat, hogy a napbarnította arcbőr a legjobb “smink”, hiszen alapozó és pirosító nélkül is szép hatást kelt. A nyári melegben nem túl szerencsés napi szinten alapozni bőrünket, egyrészt azért, mert könnyebben elfolyik, másrészt pedig a festék is jobban megterheli a bőrt, mert nem tud lélegezni. Emellett, ha hamar fénylik a bőrünk a nyári melegben, esetleg porpúdert használjunk, de semmiképpen se vigyünk fel vastag rétegben alapozót.

– A napbarnított bőrön a bőrhibák is kevésbé látszanak, így a legtöbb esetben sima hidratáló krém is megteszi, a megfelelő fényvédelemre azért különösen figyelni kell. Amennyiben üdébb bőrszínt és egy kis fedést is szeretnénk, használjunk BB vagy CC krémet – mondja Gali Renáta.

Pirospozsgás arc tartósan

A sminkmester szerint amennyiben a pirosításról nem szeretnénk lemondani, válasszuk a krémes változatot. Ezt eldolgozva nyáron tartósabb hatást érhetünk el, mint a por alapú társaival. A megfelelő mennyiségre és egyenletes felvitelre azonban ügyelni kell, hiszen ha túlzásba esünk, nevetséges lehet a végeredmény.