Így rendszerezd az íróasztalod

Nap mint nap itt dolgozol, így könnyen eluralkodhat a rendetlenség az íróasztalodon az irodában vagy épp otthon. Van, aki a esküszik a “kreatív káosz” erejére, de ahhoz, hogy jól és gördülékenyen menjen a munka és megtalálj mindent, amire szükséged van, nem árt, ha rendszerezed a dolgaidat. Erre mutatunk az alábbiakban néhány praktikus ötletet.

hirdetés

Hetente tegyél rendet

Ne várd meg a tavaszi nagytakarítást, inkább hetente egyszer nevezz ki egy napot, amikor letörölgeted az asztalod, a mozdítható tárgyak – lámpa, tolltartó stb. – alatt is, így folyamatosan rendezett és tiszta lesz a munkafelületed. A felgyülemlett papírokat válogasd szét: amire nincs szükség, mehet a (szelektív) szemetesbe, ami fontos, azt pedig iktasd a megfelelő helyre. A péntek egyébként ideális nap a rendrakásra, mert így hétfőn rendben kezdhetsz neki a munkának.

iroda

Legyen megfelelő tárolód

A legjobb, ha olyan tárolót tartasz a közeledben, amihez nem kell hajolgatni, hanem kényelmesen elérheted. Ha az íróasztalnak nincs fiókja, akkor sem kell feltétlenül egy szemet bántó tárolót használnod. Nagyon szép iratgyűjtő szekrények és polcok lelhetők fel a piacon, amikre öröm ránézni, de meglévő tárolódat is feldobhatod például tapétával vagy valamilyen kedves kiegészítővel. Az sem árt, ha felszereld magad pár iratgyűjtő tokkal, amikbe saját logikádnak megfelelően rendezheted a sok felhalmozott papírt.

A kábelek ne legyenek szem előtt

Az egyik legrondább látvány az irodában az összekuszálódott kábelrengeteg. Vannak már olyan asztalok, amiken az elosztó elrejtésére szolgáló tárolót találhatunk, illetve nagyon praktikus egy lyuk is asztalon, ahol el tudod vezetni a kábeleket. Ha valaki nem akar kárt tenni a bútorjában, akkor tépőzárral vagy valamilyen kötözőeszközzel kordában tarthatja a zsinórokat.

iroda

Válassz esztétikus irodaszereket

Az uncsi jegyzetfüzetnél – szerintünk – jobb a színes, ugyanez igaz a tollakra és minden más irodaszerre. Egy szép tolltartó, színes iratrendező, post it látványa jó érzéssel tölt el munka közben. Korábban készítettünk már egy kis összeállítást jópofa irodai kiegészítőkről. Az ízlésednek megfelelő irodaszerek majdnem olyan fontosak, mint a tökéletes ékszer kiválasztása az öltözés végén.

Tedd otthonossá az asztalt

Egy növény, valamilyen személyes tárgy, a kedvenc bögréd, esetleg egy fotó mind-mind otthonossá varázsolja a munkakörnyezeted, amitől jobban fogod érezni magad és biztosan nem lesz rideg a környezet, ahol a napjaid egy jelentős részét töltöd.

asztal