Így variáljuk idén a hosszú hajat

Most, hogy kisütött a nap és nem kell mindenáron sapkában közlekedni, az ember lányának több kedve van változatos frizurákat kreálni magának. Lássuk, mit érdemes kezdeni 2014-ben a hosszú sörényekkel!

hirdetés

Copfok

A fejtetőre halmozott tincsek helyett idén a tarkó alá fogott copfok hódítanak. Elegánsak, nőiesek és pofonegyszerű elkészíteni őket, a lényeg, hogy a haj minél alacsonyabban legyen összegumizva. Utóbbi – tincsekkel, vagy fonatokkal történő – elrejtésével is érdemes kísérletezni.

Ugyanennyire trendinek számítanak 2014-ben a kócos, “most szálltam ki az ágyból” hatású copfok, fonatok. Most minden hajköltemény kócosabb, mint 2013-ban, 2014 mottója ugyanis a természetesség.

Ugyancsak a lófarokhoz kapcsolható a vonzó, romantikus, oldalra fogott fazon. Az oldalt összefogott, előre lógatott tincsek lehetnek feszesek, fonottak, kócosak, egyenesek, göndörek. Nem csupán kényelmes viselet, hanem nagyon gyors megoldás is, ha valami különlegesre vágynánk.

copf

Választék

Ebben az évben bátran hangsúlyozzuk a választékunkat, és fésüljük az egyik oldalra a tincseinket! A szép, ovális archoz remekül passzol a lesimított frizura, de más arcformáknál is működik, bár akkor inkább a kócos változat.

választék

Feltűnő kiegészítők

A romantikus virágfüzérek mellett a fémes fejpántok és a mintás turbánok hódítanak az idei szezonban. Nem érdemes tartani ezektől a daraboktól, mert egy egyszerű szettet, vagy ruhát is különlegessé tehet egy feltűnő hajba való.

fejdísz

Hagyd kiengedve!

Felejtsd el a hajvasalót, idén a mesterkélt tincsek helyett a természetesre szárított  fürtök a divatosak. Ideje tehát, hogy végre mindenki elfogadja a természetes göndör vagy hullámos haját! A virágmintás ruhák és a pasztellszínek romantikus hangulata mellé kiválóan illik az ilyen természetes frizura, pláne akkor, ha bohókás frufruval társul. Vagyis: nem kell órákig vasalgatni a hajadat – elég, ha egy nagy körkefével lazán kihúzzuk, és kicsit összekócoljuk a tincseinket!

A loknis fürtök mellett azért megmaradnak a gondosan lesimított szálak és a feltűnően oldalt elválasztott frizurák is. Ez a fazon is látványos, ugyanakkor kicsit szigorú, nagyszerűen passzol a határozottabb divathoz, tehát a fekete-fehér kettőséhez, a bőrberakásos ruhákhoz és persze az extrém tűsarkakhoz.

kiengedett

Színátmenet másképp 

A festést illetően alapvetően a természetes színek hangsúlyosak, de az ombre őrület után egy új technika, a fénycsík kerül a központba. Ez tulajdonképpen olyan hatást kelt, mintha a frizurára rásütne a nap, az átmenet az ombréval szemben itt nem a hajvégeken, hanem a hajszálak közepén jelenik meg.

fénycsík

 

hirdetés

Hirdetés