Ilyen az igazi pécsi nő?

Megkértünk néhány pécsi férfit, hogy mondják el, számukra milyen az igazi nő, az ideális társ és azon belül is mi tesz egy nőt tagadhatatlanul jó pécsivé? Kedves lányok, olvassátok, mert itt az igazság!

hirdetés

Csaba Ders, városi főépítész

[quote]Töprengek ezen az örök kérdésen, de inkább csak riportergyilkos válaszok jutnak eszembe. Először is valami olyat találsz meg egy ideális nőben, valami olyan dologra bukkansz rá, ami fontos és belőled hiányzik. Ez persze nem a tudatos agyi mezőben zajlik, ezért nagyon nehéz róla beszélni. Másodszor, ha tudnám a választ erre a rendkívül egyszerű, mégis komplex kérdésre, megszűnne érdekelni a női nem. Harmadszor pedig inkább egy pécsi Karinthyt kellene megkérdezni ebben a témakörben.

U.i.: Egyébként beszélhet egyáltalán erről egy házas ember?[/quote]

Milyen az igazi nő 5

Tóth Zoltán, rendező – tanár

[quote]Nem tudom, hogy milyen a pécsi nő. Nő van és kész. Abból ezer és végtelen. Bár, ha jobban belegondolok, talán attól lehet jó pécsi egy nő, hogy nem mond nemet a borzalmas sörre, mert otthon Szalon van az asztalon. Nem retten el egy emelkedő láttán és valószínűleg még a vádlija is nagyobb az átlagnál. Tudja, hogy az élet nem nyáron, hanem év közben pörög, és persze van szőlője, mert Tüke! Mi pasik meg csak lüke szintig jutunk el mellettük. Egy nő akkor ideális társ ha… egy válás és öt kapcsolat után nem tudom milyen az ideális társ. Azt viszont sajnos tudom, hogy milyen egy hülye pasi.

Ui. A pécsi nők 36%-a gyönyörű, 8%-a meseszép, 26 %-a szívdöglesztő, 30 %-a csodálatos.[/quote]

Deutsch Richárd, fotográfus

[quote]A Pécsett élő nők nagy része egyetemista, kollégista, más városban nőtt fel és járt iskolába. Ám nem gondolom, hogy ettől még ne lehetne Őket pécsiként aposztrofálni. Egyik volt tanárom mondta mindig a kollégista csoporttársaimnak, hogy “az igazi pécsi hétvégén sem megy haza, hanem itt tölti a szabadidejét!”. Pécs egy olyan város, ami beszippant, de ehhez szükség van arra, hogy az a valaki akarjon is részévé válni! Tudni akarja, hogy hol van a Zsolnay-negyed és milyen programokat kínál, hogy imádjon kiülni a Mecsek-oldalba egy csésze kávéval egy virágillatú tavaszi délutánon, és nem utolsó sorban tudja ki az a Victor Vasarely és hogyan kapcsolódik Pécshez. Ezek apróságok, de valahogy mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki hamisíthatatlan pécsi nő legyen. Számomra az ideális társ a menyasszonyom: gyönyörű, kedves, odaadó, gondoskodó, van humora és nem végső soron elvisel engem is.[/quote]

Milyen az igazi nő 6

Juhász Csaba, egyetemi hallgató

[quote]Ha a genetikától eltekintünk, akkor igazi nő mint minőség nincs. Csakis preferenciák vannak. Rousseau mindig az úri hölgyeket szerette, szemben az egyszerű, rang nélküli lányokkal. Nem a társadalmi pozíciójuk miatt, hanem azért, mert az előkelő nők többet törődtek saját érzékiségükkel; a parfümök, a csipkék, az ékszerek, ezek az apróságok tették őket számára sokkal kellemesebbé. Jobb kérdés ez esetben, hogy mi teszi ideális társsá a nőt. A válasz azonban különböző irányvonalak mentén jön létre. Ideális mindenképpen akkor lesz, ha az adott személy jól idomul saját személyiségünkhöz, azaz  a két fél hasonlóan látja a világot, és ezért hasonló dolgok is érdeklik őket. Ezek alapján pécsi nő sincs a maga nyers formájában, legfeljebb azokat a hölgyeket nevezhetnénk így, akikre jellemző a város kellemes miliője. A lehetőségekhez mérten kulturálisan nyitott, pezsgő, változatos. Pécsen az alternatív stílus a divat, ami más városokhoz képest roppant élénkítő és vonzó: értékes. Ugyanígy igaz ezt az alternatív stílust szimbolizáló lányokra, nőkre, hölgyekre. [/quote]

Szabó Ákos, lokálpatrióta

[quote]Szerintem az a legfontosabb, hogy valaki támogató legyen – ez visszajelzés arról, hogy az ember jó úton jár. Legyen kritikus is, hogy terelje a férfit. Hiszen attól még, hogy erősek vagyunk, szükségünk van az iránymutatásra. A pécsi nő pedig legyen erősen szociális, egy kis kikapcsolódás ne essen nehezére, akár kultúráról, akár szórakozásról, akár egy pohár jó borról van szó. A humor nagyon fontos, a fizikai megjelenés csak másodlagos. Vagyis inkább az elsődleges és másodlagos közötti fontosságú. [/quote]

 • cs

  Hímsoviniszta legfeljebb a kérdés lehet, a válaszok egyenrangú félként tekintenek a nőre, semmi hirearchia. Közhelyeket sem mondanék, inkább általános, ami a kérdésfeltevés következménye, mivel egyedi emberi esetek vannak, itt pedig nem esettanulmányokat közölnek. Az legfeljebb személyes, baráti közegben releváns. Lokálfetisizmus – ami egy elég semmitmondó kifejezés – pedig csak az egyik számára róható fel, kérdés persze, hogy a város és az általa hordozott értékek szeretete annak minősül-e.

 • Kedves Pécsi nő

  go home emanciPuNci, you’re drunk

 • pont

  Nyilván pisztolyt tartanak szerencsétlen “Pécsi nő” fejéhez, hogy folyton csak a PM-t kell olvasnia annak ellenére, hogy ilyen alacsonynak tartja a színvonalat. Nem kötelező ide járni. Ahogy kommentelni sem.

 • Pécsi nő

  Lapos, hímsoviniszta közhelyek és lokálfetisiszta lózungok pazar keveréke. Gratulálok, a szokásos PM szintet is sikerült alulmúlni!