Ilyen szemüveg illik a fejdere!

Napszemüveg nélkül nem érdemes élni, főként nem Pécsen, ahol a hófehér díszkövezésnek köszönhetően a legtöbb köztéren könnyedén megvakulhatunk. Akinek már megvan a nyerő darab, az örüljön neki, de aki még nem találta meg az igazit, annak itt egy kis mankó. 

hirdetés

Persze az arcformák szerinti csoportosítás legalább annyira beskatulyázás, mint az alma-, körtealak és társaik, de azért kiindulásnak nem rossz. Így legalább megúszhatunk néhány órányi teljesen felesleges próbálgatást.

arcformák, napszemüveg

1. Szögletes arcforma

Széles homlok és arccsontok, négyzetes állkapocs

Az ideális fazon: A szögletes arc keménységét, karakterességét legjobban a kerekebb, ívesebb fazonokkal tudjuk lágyítani. Próbáld ki a kerek, a pilóta vagy a pajzs fazonokat, ezekkel garantáltan nem lőhetsz mellé.

szögletes, napszemüveg

2. Szív alakú arcforma 

Széles homlok, karakteres arccsont, keskeny áll

Az ideális fazon: Minden olyan szemüvegtípus jól áll a szív alakú arcformához, amelynek a felső része szélesebb az alsó résznél. Tipikusan ilyen a wayfarer, a cicás fazon, azaz a cat eye és a sportszemüveg.

szív, napszemüveg

3. Kerek arcforma

Karakteres arccsont, széles homlok és állkapocs

Az ideális fazon: A kerek arcformához a szélesebb kerettel rendelkező szemüvegek állnak jól, hiszen ezek optikailag keskenyítik az arcot. Hordj cicás, wayfarer vagy szögletes fazont.

kerek arc, napszemüveg

4. Ovális arcforma

Hosszúkás arc, a homlok az arccsontok és az állkapocs tökéletes harmóniában vannak

Az ideális fazon: Az ovális arcformát leginkább a kerek lencséjű szemüvegekkel tudjuk optikailag korrigálni. A wayfarer, a pilóta, vagy az oversized, azaz a túlméterezett fazonok passzolnak tökéletesen ehhez az arcformához.

ovális arcforma, napszemüveg