Kelendőek a pécsi szuvenírek

A nyári szezonban rekordot döntött a Pécs Pont látogatottsága, ahol rendkívül nagy népszerűségnek örvendenek a Zsolnay Örökségkezelő NKft. által fejlesztett, ízig-vérig pécsi szuvenírek.

hirdetés

– Nagyon örülünk, hogy a több mint egy éves termékfejlesztési időszak meghozta a gyümölcsét és mind a pécsiek, mind a turisták nagy számban keresik a ZsÖK által tervezett, tüke ajándéktárgyakat – számolt be Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

Kapható itt többek között egyedi pécsi póló, sapka, esernyő, kulcstartó, falióra, toll, kitűző, jegyzetfüzet. A legnépszerűbb termékek közé tartozik a hűtőmágnes, a képeslap, a flexibilis ceruza és a Zsolnay plüss bika. A Pécs Pont tavaly nyári megnyitása óta összesen több mint 10.800 ajándéktárgyat vásároltak a látogatók, amelyből 5.200 db ZsÖK által fejlesztett termék volt. A nyári időszakban fokozott érdeklődés övezte az szuveníreket, köszönhetően a rengeteg betérő turistának.

– A termékfejlesztés során arra törekedtünk, hogy Pécs örökségére – például a Zsolnay és Vasarely motívumokra – építsünk, ugyanakkor azt újszerű módon dolgozzuk fel, bemutatva a város modern arcát – mondta el Almásy Dévai László arculattervezési szakértő. Hozzátette: divatos, innovatív tárgyak készültek, amelyeknek bárki büszke tulajdonosa lehet.

A Pécs Pont szuvenír shop kínálata számos új termékkel gazdagodott 2017-ben, például a retró kollekció és a Mecsek ihlette ajándékok. A széles kínálatból mindenki találhat neki tetszőt, a pár száz forintos tárgyaktól a minőségi bőr árucikkig.

A Péccsel kapcsolatos tárgyak mellett a ZsÖK Infopontjain a meghatározott időszakokban kaphatók a Zsolnay Fényfesztiválhoz, illetve a Szamárfül Fesztiválhoz kapcsolódó ajándékok is. A következő szezonra elkészülnek a világörökségi szuvenírek is.

Az ajándéktárgyakban közös, hogy Pécs szellemiségét hordozzák magukban, amit a turisták hazautazva magukkal vihetnek és fenntarthatják, tovább örökíthetik emléküket a városról.

A Pécs Pont a város információs pontja, 2016 júliusában nyílt meg a Széchenyi tér 1-ben. Itt kapott helyet a városi Tourinform iroda, csomagmegőrző, szuvenír shop, valamint a mozgáskorlátozottak számára is használható nyilvános mosdó. A nyitás óta szinte megduplázódott az irodát felkeresők száma, 2017. január és augusztus között 67.000 megkeresés érkezett, a csúcsot 2017. augusztusában érték el, amikor közel 12 ezer vendéget regisztráltak.

(x)