Kerekded formák

Talán nincs is olyan nő a földkerekségen, aki tökéletesen elégedett lenne az alakjával. Itt nagy, ott kicsi, amott pedig lötyög. A helyzet javítása érdekében általában madárnyi adagokat eszünk, számolgatjuk a kalóriákat, és edzőterembe járunk. Ám vannak olyan alkati problémák, amiken még a kemény munka sem segít. 

Széles váll, nagy mellek

Az úgynevezett alma alkatú hölgyek keskenyebb csípővel, ugyanakkor szélesebb vállakkal,  és nagy mellekkel rendelkeznek. Épp ezért, rájuk pont a fordítottja igaz, mint az előzőekben kifejtett körte alkatra.

Alma és körte alkat

 

Pár jó tanács a vásárláshoz:

Ha ilyen alkat vagy, akkor ne viselj nagy mintás, illetve harsány, rikító színű ruhadarabokat ezek ugyanis még tovább szélesítik azt, amit optikailag kicsinyíteni kellene – javasolja Lánczos Benkő Tímea, stylist.

– Sok szakember a csíkosat se ajánlja az alma típusú hölgyeknek, de én a hosszában csíkosat és a keskeny keresztbe csíkosat megpróbálnám. Ez sokszor igenis működhet – teszi hozzá Timi.

Felül válassz egyszerűbb szabásvonalú darabokat. Az átlós és a függőleges szabás nyújtani fog. A nagyon zárt, szorosan a nyakhoz illeszkedő felsőrészektől azonban tartózkodj, egy szép, ízlésesen dekoltált ruhával kihangsúlyozhatod az előnyeidet. A V-kivágású és a csónaknyakú felsők kifejezetten ajánlottak a számodra.

Az alma alkatú hölgyek általában hasra híznak, de azért ne gondold, hogy túl bő ruhákban kell járnod. A zsákszerű cuccokkal pont azt fogod elérni, hogy kétszer akkorának látszol, mint amekkora egyébként vagy.

Első kettő felső: H&M; Zöld: Zara; Csíkos ujjatlan: H&M; Menta zöld: target.com; krém: H&M

A szélesebb vállakhoz szerencsére társul legalább ennyi előnyös tulajdonság is, nevezetesen vékony lábak és keskeny csípő. Épp ezért, érdemes a test alsó szakaszát hangsúlyozni. Az egyenes vonalú szoknyákat bátran viselheted, de, egy shortban vagy nem túl mini szoknyában is remekül fogsz kinézni.

A nadrágok puha esésű anyagból készüljenek, és válaszd inkább az egyenes szárú fazont – tanácsolja a stylist. De egy bővebb, hosszabb felsővel a leggings is jól mutathat rajtad. Ha a popsid méretével nem vagy megelégedve, trükközhetsz a farzsebekkel. Ügyelj arra, hogy középen legyenek, és ne legyenek se túl nagyok, se túl kicsik.

virágos szoknya: Zara; kék szoknya: H&M; apró mintás nadrág: H&M; másik 2 nadrág: Zara, short: Zara, fehér szoknya: H&M

Bármennyire csábító, ruhából se válassz olyat, ami zsákszerű. Szerencsés lehet az A-vonalú, vagy az alul feszes, felül ejtett fazon, de a függőleges vonalakat rejtő testhezálló ruhák is jól állhatnak neked. Arra az esetre, hogyha lenne egy kis rejtegetnivalód hastájékon, kapj magadra egy sötétebb árnyalatú blézert.

fekete ruha: yoox.com; piros blézer: zara; fekete mellény:River Island; szürke ruha:yoox.com; sárga fekete ruha: Harrods; zöld kabát: etcetera.com

 

[frame]

Kiegészítők, cipők

Magassarkú cipőt nyugodtan hordhatsz, de ezen kívül még jó a széles sarkú, kerek orrú topánka is. A mell alatti övek pedig azért jók, mert fölfelé terelik a figyelmet, és a felső esésével elrejthetőek a kényes területek.[/frame]

 

 

 

 

Hirdetés

3 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Miért kell ezen az oldalon egy Soros ellenes plakátot hírdetni? Ez nem egy politika mentes oldal? Vagy “van az az pénz?”, amiért bármilyen hírdetés megjeleníthető? Undorító!

Comments are closed.