Kerekded szettek nyárra

Mindegy, hogy valaki vékony vagy teltkarcsú, nyári kánikulában még a leglengébb ruhadarabok is elviselhetetlenek. Tény azonban, hogy aki plusz kilókat cipel magán, annak öltözködés szempontjából különösen nehéz ez az időszak. Van, aki bátortalan és van, aki egyszerűen csak nem tudja, mit viseljen, ha nem 36-os, hanem mondjuk 44-es a mérte. 

Bár léteznek sémák – körte, alma, homokóra vagy téglalap – amik alapján a nőket alkatuk szerint különféle csoportokba sorolják, nyilvánvalóan nem lehet mindenkit beleerőszakolni az említett típusokba. Súlytól függetlenül vannak alkati erősségeink és gyengéink, épp ezért nagyon nehéz általános öltözködési szabályokat mondani. Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistja most mégis megpróbálkozik ezzel és ad néhány tippet kifejezetten teltkarcsú hölgyeknek.

– Minden molett hölgynek elsősorban azt javasolnám, hogy legyenek merészek és próbáljanak fel olyan darabokat is, amikről elsőre azt gondolják, nem fog jól állni nekik. Attól, hogy valaki nem modellalkat még nyugodtan járhat lenge, rövid holmikban, csak nem mindegy hogyan variálja őket – mondja a szakember.

plussize, molett, teltkarcsú, felsőrész

Ha a felsőtest a problémás terület

Akinek a mellrészén, karján vagy a has-, illetve deréktájékán van olyan súlyfelesleg, amit nem szeretne hangsúlyozni, akkor a vékony, akár lenvászon ingek, illetve muszlin felsők jelenthetik a legjobb megoldást. Persze nem kell “zsákba” öltöznünk. A bal felső képen látható sárga felső például lenge, mégsem sátorszerű, hiszen pont a derékvonalat emeli ki, ettől pedig igazán szép homokóraalkatot kölcsönöz.

Plusz tipp: ha a felsőrész bővebb, egy vékony övvel mi magunk is hangsúlyozhatjuk a derekunkat.

Megtehetjük azt is, hogy a lenge muszlin ing alá testhezálló pamut toppot veszünk – ahogy a jobb oldali fotón is látszik – így máris nem lesz túlságosan bő a szettünk.

Karcsúbb összhatást érhetünk el úgy is, ha a toppra kigombolt inget vagy lenge anyagú blézert húzunk. Így optikailag megnyújtjuk az alakot – mondja Lánczos Benkő Tímea.

A világos színektől, még a hófehértől sem kell tartania a molett hölgyeknek. Színekkel kombinálva, és az előnyös testrészeinken alkalmazva nagyon elegáns lehet az összhatás.

Plusz tipp: A nyári forróságban a vékony anyagokat érdemes előnyben részesíteni, függetlenül attól, hogy alsó vagy felső részről beszélünk.

alsórész

Ha az alsótest a problémás terület

Amennyiben valaki csípőben, fenékben vagy combban erős, úgy a miniszoknyákkal, illetve forrónadrágokkal érdemes csínján bánnia.

Ez persze nem azt jelenti, hogy a rövid ruhadarabokat el kell felejteni – figyelmeztet a stylist – csupán arról van szó, hogy szerencsésebb a térd felett néhány centivel végződő nadrágokat vagy szoknyákat választani.

Fontos még, hogy a kiválasztott nadrág ne legyen bő szabású, mert az tovább erősíti a lábakat.

Az utóbbi évek szoknyadivatja különösen kedvező a molettebb nőknek. A lenge anyagból készült maxiszoknyák annyira trendik, hogy sokszor még a vékony, modell alkatú nők is ezeket viselik.

Plusz tipp: Egyes nők azért nem hordanak szoknyát, mert összeér a combjuk, ami kánikulában nagyon kényelmetlen és kellemetlen. Számukra a leggings jó áthidaló megoldás lehet, így nem a bőr, hanem az anyag dörzsölődik a szoknya alatt.

plussize, molett, teltkarcsú, ruha
A jó szabásvonal csodákra képes…

 

Képek forrása: pinterest.com

hirdetés

Hirdetés

1 hozzászólás

Comments are closed.