Kerekítsd ki a formád!

Talán nincs is olyan nő a földkerekségen, aki tökéletesen elégedett lenne az alakjával. Itt nagy, ott kicsi, amott pedig lötyög. A helyzet javítása érdekében általában madárnyi adagokat eszünk, számolgatjuk a kalóriákat, és edzőterembe járunk. Ám vannak olyan alkati problémák, amiken még a kemény munka sem segít.

hirdetés

 

Keskeny csípő, lapos mellkas

A három alkat közül a fiús típus a legkevésbé kerekded és nőies. Legfontosabb jellemzője, a sovány testalkat, és az, hogy a mell-derék-csípő méretei között kevés a különbség – mondja Lánczos Benkő Tímea, stylist.

– A szögletesebbek vonalak, és a kisebb mell mellé sokszor alig látszó derék társul. Pozitívum viszont, hogy a lábak vékonyak, és általában hosszúak, a csípő pedig keskeny. Épp ezért, nőies ruhákat érdemes választania annak, akire ez az alak jellemző.

Pár jó tanács a vásárláshoz: 

Két alapszabály van, amit fontos betartanod: az egyik hogy a derékvonaladat hangsúlyozd, a másik, hogy felül bővebb fazont viselj, ezzel kicsit palástolhatod a felsőtested hiányosságait, és a lábaidra terelheted a hangsúlyt.

Mellet ki!

A felül díszes felsők nagyon előnyösek a számodra, mert nőiessé varázsolják a megjelenésedet, de a kerek dekoltázst, és különféle volumennövelő eljárásokat is neked találták ki: ilyenek a puffos ujjak, fodrok, és a pliszírozott darabok. A hosszított, csípő alá érő, vagy a karcsúsított blézerek szintén szuperül állnak neked. Ezektől a fazonoktól hangsúlyosabbnak fog tűnni a derék.

 

felső sor: Mango, pink blézer: Mango, sárga blézer, rózsaszín kabát: F&F

Elő a lábakkal!

Mivel a fiús típusú nőket általában szép, vékony lábakkal áldotta meg a sors, így nyugodtan viselhetsz mini szoknyát, shortot, leggingst, sőt, az idei trend egyik nagy slágerét, a színes, óriás virág mintás farmereket, nadrágokat is neked találták ki. Ezeket bővebb felsővel kombináld, így plusz kilókat dobhatsz magadra mellkas tájékán!

Szép, homokóra alakot varázsolhatsz magadnak néhány optikai trükkel. Hangsúlyozd a csípődet egy látványos övvel, vagy viselj a fenék, vagy comb részen díszített nadrágot  Ha farmerről van szó, akkor javasolt zsebeset választani, a jól kiválasztott zseb ugyanis nagyon figyelemfelkeltő.

piros nadrág: Mango; farmer: F&F; short,szoknya: Mango; fehér short mintákkal: Zara

Rövid és egyenes

Ha szép, vékony a lábad, nyugodtan hordhatsz rövid ruhákat. Az szinte mindegy, hogy A-vonalú, vagy egyenes szabású, a lényeg, hogy derékban hangsúlyos legyen. Ezt elérheted pánttal, behúzással, szalaggal, vagy egy pici kivágással (lásd. fekete ruha), legvégső esetben derékövvel. A ruha felső részét tekintve szerencsés ha dekoltált, de a kis mellűeknek jót tesz még a nyakba kötős, vagy a pánt nélküli fazon is, főleg ha utóbbi mell része ívelt. Ha fiús alkat vagy bevállalhatod még a derék résztől bővülő, hagyma típusú ruhákat is.

overáll: Mango; piros hosszú ruha: H&M; fekete, állatmintás, és kék ruha: Mango; háromszínű ruha: F&F

[frame]

Fontos!

Ha fiús típus vagy, semmiképpen se hordj fiús ruhákat. Kerüld az egyenes szabású kabátot, blúzt vagy bármit, ami tovább fiúsítaná az alakodat, és még szögletesebbé tenné vonalaidat.

Különösen rossz ötlet a „férfinak öltözés”, vagyis az, hogy a zakó, ing és nyakkendő kombináció. Válassz inkább kifinomult, nőies ruhákat, bundákat, csipkéket, selymeket, fodrokat, egyszóval bármit, ami nőiessé teszi az alakodat – tanácsolja Timi. [/frame]

  • Pingback: Alakra szabva III. | Stílustanácsadás, Személyi styling()

  • pr

    Kár, hogy ez a cikk is arról szól, hogy hogyan ne fogadják el saját testüket a lányok, asszonyok – hanem inkább rejtsék el, változtassák meg különböző ravasz módon ruhákkal. Pedig először is – ahogy a cikk is kezdődik nagyjából – éljenek tudásukhoz és lehetőségeikhez képest egészséges életmódot, s ha ezzel se jön a kívánt eredmény, akkor a tartsák fenn testük lelkük egészségét továbbra is, és azon túl meg fogadják el a testüket, ne akarjanak szupermodell fitneszbajnokok lenni feltétlenül! (Persze többé-kevésbé ez igaz a férfiakra is, de a cikk a nőkről, nőkhöz szólt.)