Köszönőajándék: legyetek kreatívak!

Vannak dolgok, amiket érdemes szakemberre bízni, amennyiben nem szeretnénk végigidegeskedni az esküvő előtti néhány hetet, hónapot. Ugyanakkor annak is megvan a varázsa, ha néhány részletet magunk, vagy minimális segítség igénybevételével készítünk el. Egyesek az egész dekorációt így oldják meg, mások csak bizonyos apróságokat vállalnak be. Összeszedtünk néhány jópofa variációt köszönőajándékokra!

hirdetés

Egy kis finomságot?

A hazai esküvőkön is igen népszerű, hogy az ifjú pár saját készítésű itallal, lekvárral vagy mézzel lepi meg a vendégeket. Aranyos gesztus, mert jobb esetben tényleg szívvel-lélekkel készült az ajándék. A beltartalom mellett ráadásul jópofa személyes szövegekkel, dizájnos feliratokkal lehet ellátni a csomagolást. A barátok és ismerősök pedig eldönthetik, hogy elfogyasztják-e az esküvői emléket, vagy kiteszik a polcra, esetleg eldugják egy fiók mélyére.

Lekvárt és a mézet, illetve kis üveg pálinkát viszonylag gyakran látni lagzikon, de nekünk személy szerint köszönőajándékok terén is jobban tetszenek a kevésbé szokványos, különlegesebb megoldások. Így az erős paprikakrém, vagy a szép, színes nyalókák nyerték el a tetszésünket.

Utóbbit is egyszerűen el lehet készíteni otthoni körülmények között. Például ÍGY

esküvő montázs1

nyalóka

Legyen örök emlék! 

A köszönőajándék tényleg bármi lehet, nincsenek szabályok – és ezt sokan elfelejtik. A lényeg talán éppen az lenne, hogy minden pár tudjon valami személyeset nyújtani magából az apró meglepetésen keresztül, különben végül is semmi értelme az egésznek. Ha pedig nem 400 fős lakodalomról van szó, akkor ketten összefogva, vagy a családot bevonva viszonylag gyorsan el lehet ültetni 70-80 kövirózsát, vagy bármilyen virágpalántát, de olyat is láttunk már, hogy valaki nem növényt, hanem virágmagot ajándékozott aranyos kis tasakban.

A gyertyaöntést száz főre azért nem vállalnánk be – karácsonykor csináltuk jóval kisebb mennyiségben, nem annyira szórakoztató -, de ha valaki ragaszkodik az egyedi mécsesekhez, akkor biztosan akad hely, ahol elkészítik nekik. Annál jobban tetszik viszont a személyre szabott gyufás skatulya, illetve a “tündérpor” apró üvegcsében. Ezekkel tényleg alig van macera, mégis rendkívül aranyosak és viccesek.

Kedvencünk még a recept, amit igazából akkor tartanánk különösen szépnek és személyesnek, ha a párnak tényleg van egy közös kedvenc étele, amelynek az elkészítését megosztanák az egész vendégsereggel.

A természetbarát párok esküvőjén pedig el tudnánk képzelni szív alakú madáreleséget. Kiemelt képünkön látható ilyen. Ez a köszönőajándék valóban hasznos, biztosan nem fog a polcon porosodni, illetve, bár nem ez a legfontosabb, nevelő célzatú is.

    esküvő montázs2

esküvő montázs3