Kreatív ötletek ajándékcsomagoláshoz

Már csak egy hét, és itt a karácsony! Az ajándékok a szekrény mélyén sorakoznak, de a csomagolás még várat magára? Bár a borítás elég gyorsan lekerül a dobozokról, nem árt adni az esztétikumra. Ezért úgy döntöttünk, felvonultatunk néhány látványos és egyáltalán nem bonyolult megoldást a karácsonyi ajándékok felöltöztetéséhez.

hirdetés

1. Spórolós megoldás

Bár csodaszép csomagolópapírokból hatalmas a kínálat az üzletekben, a legtöbb legalább olyan drága, mint amennyire mutatós.

A csomagolópapír ráadásul a szó szoros értelmében pénzkidobás, hiszen a több méter hosszú papírköteg egy nap után a kukában (jobb esetben a szelektív hulladékgyűjtőben) végzi.

A postai csomagolópapír és az újságpapír legalább olyan esztétikus lehet, ha feldobjuk valami apró ötlettel. Egy fenyő, esetleg tujaág, néhány színes szalag vagy karácsonyfadísz és már kész is a karácsonyi ajándék.

természetesanyagok

2. Pingáljunk valamit!

Akár postai csomagolót, akár színespapírt választunk, mindig vihetünk valami személyeset, vagy kreatívat a karácsonyi ajándékok felöltöztetésébe. Ez utóbbi figurától és módszertől függően pepecselősebb, de a végeredmény miatt mindenképpen megéri.

fessünkrá

3. Különleges

Nem mintha az előző kettő nem lenne az, de léteznek még ezeknél is ötletesebb megoldások. Ráadásul egyik sem túlzottan költséges vagy nehéz. Az elsőhöz csupán egy nagyobb méretű papírzacskóra, néhány színes lapra, textillel bevont drótra vagy faágra van szükség, a Mikulás övére hajazó ajándékcsomaghoz pedig piros, illetve fekete csomagolópapírt (esetleg fekete szalagot) és csillámló arany kartont kell beszereznünk.

különleges

4. Gyerekekkel, gyerekeknek

Ha apróságoknak szánjuk a becsomagolni kívánt ajándékot, több megoldás is szóba jöhet. A legegyszerűbb természetesen az, hogy jóval színesebb, esetleg mesefigurás csomagolópapírt vásárolunk, és azzal borítjuk be a nekik szánt meglepetéseket, ám lehetünk jóval kreatívabbak is.

Az egyik külföldi blogon olvasható ötlet szerint – a bal felső képen látható megoldással – megkönnyíthetjük a gyerkőcök számára a várakozás pillanatait. Ha a csomagot már megkapták, de valamiért várniuk kell még a kibontással, egy kis színezéssel, rajzolgatással élvezetesebbé tehetjük számukra a keserves pillanatokat. Hát, kíváncsiak vagyunk, vajon beválik-e.

Az is előfordulhat, hogy a kicsiket is bevonnánk az ajándékcsomagolásba. Ilyenkor érdemes olyan díszítési megoldásokat választani, amikben aktívan közreműködhetnek. A nyomdázás, a papír terítők, illetve hópelyhek kivágása például ilyen lehet, de a ragasztgatásból is ki tudják venni a részüket az apróságok.

gyerekeknek

 5. Papír helyett

Ha valaki irtózik a pazarlás gondolatától, tartósabb, esetleg minden éveben újra elővehető csomagolóanyagokban is gondolkozhat. Nagyobb ajándékok esetében szóba jöhetnek például a különböző méretű és formájú papírdobozok, kisebbek esetében a textil zsákok is jók lehetnek. Utóbbiakat mi magunk is megvarrhatjuk, de természetesen készen is megvásárolhatóak.

textíl