Legyél igazi hercegnő!

Csipke és színek minden mennyiségben. Röviden így lehetne jellemezni 2013 menyasszonyi ruha kollekcióit. Ám az aktuális trend csak az egyik szempont a választásnál, a legfontosabb mindig az, hogy az ifjú ara jól érezze magát a ruhában. Ehhez pedig az kell, hogy az alkatához tökéletesen illeszkedő fazont viselje. Ebben segít Lánczos Benkő Tímea, az Abszolút Nő stylistje. 

hirdetés

 

Színre színt!

Az idei évben megjelentek a kifutókon az élénk színekben pompázó menyasszonyi ruhák. A ragyogó vörösek és a bordók igazán hangsúlyosak. Így a kicsit merészebb menyasszonyok is meg fogják találni a kedvencüket. Egyébként sincs semmilyen törvény arra, hogy, az ara kizárólag hófehérben léphet az oltár elé. A fehér különben sem áll jól mindenkinek!

Kinek ajánlott? 

Színes menyasszonyi ruhát természetesen csak akkor vállaljunk be, ha igazán jól érezzük majd magunkat benne. Ne hagyjuk magunkat rábeszélni. Ha kétségeink támadnak, és ragaszkodunk a hagyományokhoz, maradjunk a fehérnél,  és válasszunk inkább élénk színű menyecske ruhát – tanácsolja Timi.

Köztes megoldás lehet, ha színes szalaggal díszített menyasszonyi ruhát választunk. Ezek is nagyon trendik az idei szezonban, de mégsem annyira hivalkodóak. A szalagos megoldás szinte mindenkinek jól áll, csak az a  fontos, hogy a szín harmonizáljon a bőrünk árnyalatával. Plusz játékosságot kölcsönözhet az esküvőnek, ha a dekorációban is feltűnik ez a szín. 

Ne vedd félvállról!

Vagy mégis? A menyasszonyi ruha tervezők szerint egészen nyugodtan vehetjük félvállról az esküvőt, sőt ha így teszünk kifejezetten trendi arák leszel. Az aszimmetrikus fazonok ugyanis ellepték a szalonokat és a kifutókat. Az úgynevezett görög istennő stílusú ruhák csak egy oldalon fedik a vállat, a szabásvonalnak köszönhetően pedig szexik és romantikusak ezek a darabok. A vállát fodrok, masnik és virágok díszítik, így különleges és nőies stílust kölcsönöznek.

Kinek ajánlott?

A félvállas (és nyakba kötős) megoldást elsősorban azoknak ajánlom, akik vállban szélesebbek, illetve a felsőtestük erősebb – mondja a stylist. Ezek a vonalak ugyanis szépen formázzák a kényes területeket, karcsúbbnak mutatják az alakot. A csónaknyakat azonban inkább mellőzzék az úszó alkatú lányok, ez pont a vállakra tereli a figyelmet!

Így tedd rá, úgy tedd rá

Az úgynevezett “peplum”-mal, azaz fodros rátéttel szabott ruhák szintén a siker listák élén járnak. 2012-ben az utcai ruhák, és a hétköznapi trendek között már feltűntek a rátéttel díszített szoknyák és felsők, de idén a menyasszonyi ruha divatban is megjelentek – mondja Lánczos Benkő Tímea. Ez egy igen népszerű sziluett, amely igazi homokóra alakot varázsol.

Kinek ajánlott?

Ha alma vagy fiús az alkatunk, akkor ez a szabásvonal kifejezetten előnyös lehet a számunkra. A derék vonalon elvágott felső és a peplum ugyanis nőies formát varázsol. De a szélesebb csípőjű lányoknak sem kell élből elutasítani ezt a fazont. A képen is látható, féloldalas peplum ugyanis szépen elrejti a túl kerek csípőt és enyhén nyújtja az alakot, így ez a típus nekik is jól állhat. 

Elől rövid, hátul hosszú

Az őrület 2011-ben indult Magyarországon, és azóta is tart. Az évek során pedig csak egyre rövidült a szoknya elülső része – mondja a szakember. A hatalmas királylányos hatást általában nem abronccsal, hanem rengeteg tüllel érik el, de vannak szaténból készült darabok is. Oldalukat sokszor virágok, vagy egyéb rátétek díszítik.

Kinek ajánlott? 

Ne felejtsük el, az ilyen ruha a lábakra helyezi a hangsúlyt! Ilyen ruhát ezért csak akkor válasszunk magunknak, ha meg vagyunk elégedve velük. A szép lábú, vékony bokájú lányoknak azonban kifejezetten előnyös viselet. Szintén előnyös lehet, azoknak, akiknek szélesebb a csípője, mert a hatalmas szoknya eltakarja a kényes területeket. A merészebbek ezeket a darabokat nyugodtan viseljék színes cipővel, a fényképeken jól mutat majd a színes topánka. 

Csipkerózsika

A csipke talán soha nem megy ki a divatból, általában csak a felhasználás helye és módja változik. Most egy kicsit modernebb felfogásban tér vissza. A szezon egyik nagy kedvence a hosszú csipkeujjú ruha lesz, hiszen a szabadon hagyott dekoltázs, vagy hát kacérságát finoman ellensúlyozza a csipke érzéki takarása. A másik variációban a tervezők, egy hangsúlyos hátkivágást csipkéből készült betéttel tettek divatossá.

Kinek ajánlott? 

A csipke betétes ruhák inkább a filigrán, légies, vékony alkatú lányoknak állnak jól – mondja az Abszolút Nő stylistje. De akkor is megpróbálkozhatunk egy dekoltázsában csipke betétes darabbal, ha körte típusok vagyunk, hiszen így még inkább a felsőtestünkre helyezhetjük a hangsúlyt. A hátul mélyen kivágott ruhákat is elsősorban a vékony lányoknak ajánlja Timi, hiszen azáltal, hogy csipkével sejtetünk, még inkább kiemeljük az adott testrészt.

 

[frame]Egyéb alkati sajátosságok:

A nagyobb mellekkel rendelkező lányoknak a nem túldíszített, lehetőleg ‘V’ vagy kerek kivágás fazonok állnak jól. Magasan záródó ruhát semmiképp ne válasszanak!

A szélesebb csípőjű lányoknak előnyösek a “királylány” típusú darabok, hiszen ezek igen jól kiemelik a derekukat, viszont elrejtik a csípőrészt, és a combokat.

Akik esetleg derékban erősebbek, azok mindenképpen olyan ruhát viseljenek, ami a deréktájon van “elvágva”. Ne féljünk attól hogy ez szélesíti ezt a területet, pont ellenkezőleg!

Az úgynevezett “sellő” formát leginkább vékony, jó alakú lányok viseljék, hiszen ez a típusú ruha teljes egészében megmutatja az alakunkat.[/frame]