Manikűrdivat aktuál

Számos tényező befolyásolja kézápolási szokásainkat. A munkánk jellege, szabadidőnk mennyisége, személyiségünk és stílusunk mind-mind determinálja, hogy milyen technológiát alkalmazunk körmeink ápolására. De hogy mi a divat manapság és hogy merre vette az irányt a manikűr-pedikűr ipar, azt kevesen tudják. Segítünk, ha még nem tudod, hogyan fogj bele a tavaszi manikűrözésbe.

hirdetés


A géllakk

Korábbi cikkünkben bővebbek írtunk már a géllakk előnyeiről és hátrányairól. Elöljáróban annyit, hogy a géllakk, vagyis a zselélakk egy hibrid anyag, mely UV-fényre keményedik. Tartós, nehezen kopik és lassan pattogzik csak le. A műköröm tartósságát ötvözi a hagyományos körömlakk kezelhetőségével, nem lesz foltos a felvitelnél, nem hagy festési csíkokat és nem vastagítja a körmöket. Ha vigyázunk a kezeinkre, akár 2-3 hétig is hibátlanul fent marad a szín.

Manikűr divat 4

Divatos-e ez a megoldás manapság?

– Akik a természetes körmüket szeretnék megtartani és nem vágynak hosszú körmökre, azok választják leginkább a géllakkot. Nem divat már a hosszú és a mintázott köröm sem. A nők egyre inkább a természetességre próbálnak törekedni, ami meglátszik a manikűr-pedikűr divatágakban is. Egyre több az olyan vendég, aki a géllakkot választja, pont azon indokok miatt, hogy nem igényel építést és sokkal nehezebben kopik – mondja Jekl Renáta kéz- és lábápoló szakember.

A szakemberek azonban óva intenek, hogy a géllakk semmiképpen sem ajánlatos gyenge körmű hölgyeknek. Megszabadulni tőle igen nehézkes, elvékonyíthatja a körmöket, mivel csakis reszeléssel és speciális oldószerrel lehet eltávolítani az anyagot.

[note note_color=”#eebb3f”]A géllakk a legideálisabb választás fizikai munkát, aktív sportokat végző hölgyeknek, vagy akiknek nincs elég szabadidejük naponta újra lakkozni, mégis imádják a színes körmöket.[/note]

Manikűr divat 3

Műköröm

A műköröm technológiája annyiban tér el a zselélakkétól, hogy több rétegű zselé ég rá az UV fény alatt a körömre. Nem pattogzik le, sokkal tartósabb és a körmöt is erősebb védelemmel látja el. Nem utolsó sorban pedig a köröm hosszán is tud növelni, körömépítés segítségével.

Divatos-e ez a megoldás manapság?

A műkörömépítést háziasszonyoktól elkezdve a mezőgazdaságban dolgozó hölgyekig mindenki szereti, mert az épített zselé megvédi a saját körmöt. A francia köröm, illetve a teli színes zselék hódítanak most a legjobban. A piros, bordó, fekete dominálnak és azok a színek, amikhez könnyen lehet öltözni – avat be Róth Zsuzsanna körömkozmetikus. A hosszú, túl színes, csillámos vagy hegyes körmök már kimentek a divatból, ezektől óvakodjunk!

Manikűr divat 5

[note note_color=”#eebb3f”]A műköröm a legideálisabb választás a körmükre kényes, aktív munkát végző hölgyeknek. Valamint akiknek nem gond, hogy hosszabb ideig egy színt hordanak kezükön.[/note]

Manikűr TIP

A legnagyobb sláger talán most a manikűr TIP. Ez a módszer annyiból áll, hogy a körömágy mosolyvonalas fehér ívére ragasztunk egy speciális matricaréteget. A többi részt kitöltjük körömágy-hosszabbítóval, ráhúzunk egy-két zselé- vagy porcelánréteget, és kész a manikűr TIP – mondja Róth Zsuzsanna körömkozmetikus. A manikűr TIP tökéletes francia manikűr végeredményt nyújt.

Manikűr divat 2

Számos szakember azonban nem ajánlja ezt a módszert. Bonyolultsága és sérülékenysége miatt a vendégeknek inkább a sima francia lakkozást, vagy a zselés körömerősítést javasolják.
[note note_color=”#eebb3f”]A manikűr TIP a legideálisabb választás francia manikűrt kedvelő hölgyeknek, akik minél természetesebb megoldást szeretnének választani, és nem teszik ki körmeiket erősebb behatásoknak.[/note]

Ne félj kísérletezni!

Próbáld ki a hozzád legjobban passzoló manikűrmegoldásokat, és ha nem válik be, nyugodtan lépj tovább! Baj nem lesz abból, ha több opciót is kipróbálsz. Ráadásul itt a jó idő, amikor a formák és minták különös hangsúlyt kapnak.