Maxiszoknya: hogyan viseljük?

Maxiszoknya mindig is volt, mindig is lesz, de idén nyáron gyakorlatilag dömping van ezekből a földig érő ruhadarabokból. Persze nem véletlen, hogy ekkora lett a szerelem, hiszen a hosszú szoknya praktikus, nőies, és kényelmes viselet. 

hirdetés

 

Kevés  olyan női ruhadarab van, ami ennyire sokféleképpen variálható, és szinte mindenkin jól mutat. Nézzük, kinek, mikor, hogyan áll a legjobban!

 

Forrás: pinterest.com

Karcsúsít!

 

A földig érő szoknyák elsősorban a magas, vékony lányoknak állnak jól. De azért nem kell elkeseredni, természetesen nem csak ők viselhetik – mondja Lánczos Benkő Tímea, stylist. Az alacsonyabb hölgyemények derékon hordva nyújthatják az alakjukat a maxi szoknyával. A hatást fokozhatjuk  egy fényes, hangsúlyos övvel!

A derékra húzott megoldással egyébként az apróbb pocakkal, vagy szögletes alkattal megáldott nők is korrigálhatják alakjukat. Utóbbiaknak szép homokóra formát kölcsönöz ez az öltözék.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: thefashiontag.wordpress.com

A sportosabbak is viselhetik!

 

A földig érő szoknya nőies viselet, így saruval, lapos szandállal esetleg magas talpú cipővel mutat a legjobban. Ám napjaink divat diktátorai már nem kötik az ebet a karóhoz, nyugodtan keverhetjük a stílusokat. Ki-ki döntse el maga, hogy tetszik-e neki a hosszú szoknya tornacipővel, de egy biztos:  így legalább a sportosabb lányok sem maradnak ki a sorsból – mondja a stylist.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: pinterest.com

Nem kell, hogy feszüljön!

 

Bármilyen meglepő, ezeket a lenge szoknyákat nemcsak testhezálló, betűrt felsőrésszel viselhetjük. Nyugodtan felvehetünk hozzájuk lezser pólókat, ám csak akkor, ha a testalkatunk ezt megengedi – figyelmeztet Timi. Kizárólag a nagyon vékony, szinte már sovány lányok engedhetik meg maguknak ezt a kombinációt, különben a hatás zsákszerű lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: revistafetelorsic.blogspot.com

Alacsony lányoknak is!

 

Bár a cikk elején hangsúlyoztuk, hogy ez a földig érő, lenge öltözék előnyösebb választás a magas lányoknak, szerencsére van megoldás akkor is, ha 160 cm alatt vagy. Amennyiben az utóbbi kategóriába tartozol, az aszimmetrikus darabokat pont neked találták ki – mondja a stylist. Az elől rövid, hátul hosszú fazon nem nyom bele a földbe, és kivillanthatod formás lábaidat is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: pinterest.com

Hőségben és hűvösben

 

Hiába a kánikula, a nyári melegben is előfordul időnként, hogy gondoskodnunk kell egy melegebb felsőrészről. Maxiszoknyák esetében azonban el lehet véteni az arányokat, ha túl hosszú zakót választunk. A stylist szerint a legjobb, ha egy rövid derekú, karcsúsított blézert, vagy farmerdzsekit dobunk a vállunkra.