Mégis eladó a Magasház, pedig már alig van belőle

Bontás

Ahogy fogy a Magasház, úgy nő a kereslete azoknak a szuveníreknek, amit az egykori 25 emeletesről mintáztak. Már formatervezőket is megihletett az egyre fogyatkozó épület, így a piacon egyre több termék kapható a pécsiek egykori legmagasabb épületéről.

hirdetés

Hűtőmágnes, plasztikkártya és már ékszer is készült a volt szellemházról, sőt, az iskolakezdésre ceruzatartó, kitűző is hazavihető a Magasházról. De találkoztunk már egész jó kis képeslappal is. Vegyük sorra őket!

Az első és talán eddig legkeresettebb az a hűtőmágnes és plasztikajándéklap, ami egy-egy Magasház-darabbal, egy esztergált, fém feszítőpászmával van ellátva. Páva Zsolt, Pécs polgármesterének ötlete volt, hogy a névjegykártya méretű, tetszetős darabot a berlini fal mintájára dobja piacra a város.

– A pécsi Magasház néhány évet leszámítva három évtizeden át volt a város hírhedt jelképe. Lebontása közös sikerünk. Ezért is gondoltuk úgy, hogy az, aki egy régi, letűnt kor egy darabkáját szeretné hazavinni, az ezt megtehesse – mondta lapunknak a városvezető.

Pécsi grafikus tervezte, júliusban kezdték el árusítani, azóta pedig viszik mint a cukrot.

A hűtőmágnes és a plasztik kártya a fém huzallal
A hűtőmágnes és a plasztik kártya a fém huzallal
Kapható: Széchenyi téri Pécs Pontban

Ára: 890 forint,  de Tüke-kártya tulajdonosok részére 800 forint.

Ötletgazda: Pécsi Kommunikációs Központ

Persze nem csak önkormányzati oldalon indult el a szuvenírgyártás
A másik darab, ami szintén mutatósra sikerült, az az ékszerkollekció, amit egy grafikus formatervező számítógépen szerkesztett ki, majd fa, rétegelt lemezből lézerrel vágta,  gravírozta és kézzel megfestette. Legelőször az a fülbevalópár készült el, aminek egyik darabja még a teljes magasságot mutatja, míg a másik már a bontott épületet. Az alkotó, Somogyi Éva, egy laza nyári poénnak szánta, de olyan kedves visszajelzéseket kapott, hogy folytatta. Így készült el a nyaklánc, majd a férfiak kérésére kulcstartó, kitűző, valamint most legutóbb a ceruzatartó.

Magashaz_ekszerek

Magashaz_kulcstartó
A fából készült, kézzel festett Magasház szuvenírek
Kapható: Széchenyi téri Pécs Pontban, Monokrom Design Store (Király utca 33.)

Árak: fülbevaló: 2300 forint; nyaklánc: 2600 forint; kulcstartó: 900 forint; kitűző: 1600 forint; ceruzatartó: 3600 forint

Ötletgazda: Somogyi Éva, grafikus formatervező

 

Egy csomagolástervező, grafikus művészt, Koller Esztert is megihletett a volt 25 emeletes. Ő színezhető képeslapok gyártásába kezdett a nyáron, amiket interneten lehet megrendelni tőle.

Színezhető képeslapok között ott a Magasház is
Színezhető képeslapok között ott a Magasház is
Kapható: www.dobozka.hu, Monokrom Design Store (Király utca 33.), Zdekor (Alkotmány u.)

Ára: 500-600 forint

Ötletgazda: Koller Eszter

Magashaz_szuvenirekossze2

 

A Pécs Pontban a Magasházon kívül ezek a legkeresettebbek:
Zsolnay plüssbika, ceruza (flexibilis), érintőképernyős papírtoll, Vasarely-ékszerek ZSÖK hűtőmágnes (fa, kő, kör), képeslapok (TDM, Százszorkép), térképek (Pécs, Mecsek), Újdonságok: PMFC termékei, Pannon Filharmonikusok termékei, imagefilm vetítése , a püspökség termékei, Marsalkó Péter fotóművész képei