A világ élvonalában a pécsi fodrász!

A fodrászszakma egyik legnevesebb és legrégebbi világversenyén, a L’Oréal Style & Colour Trophyn képviselte idén hazánkat Sevillában a pécsi Eszteri Zsófia és csapata. Miután megnyerte a hazai fordulót, Zsófia egy festmény inspirálta reneszánsz hajkölteménnyel állt színpadra Spanyolországban, hogy tizenöt ország győztesével mérettessen meg. 

hirdetés

A világ 55 országában rendezik meg a L’Oréal Style & Colour Trophyt, mely a fodrászvilág egyik legismertebb és legnevesebb megmérettetése. A vezető magyar fodrászokból, valamint a divatszakma és a női sajtó képviselőiből álló szakmai zsűri idehaza második alkalommal választotta ki a nyertes „pályaművet” olyan szempontok alapján, mint az eredetiség, a termékek megfelelő kiválasztása, make-up, styling, a teljes megjelenés és a modell összhangja, de még azt is értékelte a zsűrit, hogy mennyire kapcsolódik a munka a 2017-es trendekhez.

A magyar elődöntőre egy felvétellel lehetett nevezni, amin a fodrász munkája volt látható. A jelentkezőknek egy teljes „lookot” kellett megalkotni, tehát a modell egész megjelenésének összhangban kellett lennie a frizurával, színekkel, sminkkel és a stylinggal. Eszteri Zsófiával Udvardi Attila fotográfus, Szegő S. Júlia modell, Skrionya Sára sminkes és Kiss Márk stylist dolgozott együtt, a tökéletes összhangnak köszönhetően nem volt kérdés, hogy ők nyerik a magyar elődöntőt.

A csapat így utazhatott is Spanyolországba a döntőre, hogy vegyék az utolsó, egyben legnehezebb akadályt.

A magyar elődöntőn osztatlan sikert aratott Eszteri Zsófia munkája

A csapatnak október elején volt jelenése a verseny helyszínén, Sevillában, délelőtt színpadi próbákon kellett részt venniük, délután pedig kezdődött a megmérettetés.

– Egy hatalmas teremben fodrászszékek és tükrök voltak felállítva, ahol másfél óra állt rendelkezésünkre, hogy “elkészítsük” a modellt. Közben a vendégek folyamatosan nézelődtek és fényképeztek minket munka közben – meséli Eszteri Zsófia, aki ugyan néhány hónapja a fővárosban dolgozik, de Pécsen is rengetegen ismerhették a Dudás-Hajas Szalonból. Délután öt órától – folytatja – megkezdődött a zsűrizés. A négytagú zsűri körbe-körbe járt, és figyelték, elemezték a tizenhat döntős munkáját. Ezután egy vörös szőnyegen kellett a modelleknek kivonulnia eléjük.

A pécsi fodrász elmeséli, hogy mivel összesen néhány perc alatt választották ki a nyertest, így az első benyomás volt a döntő. Miután lezajlott a zsűrizés, a csapatok bevonultak a backstage-be, és várták, hogy elkezdődjön a show.

– A közönség fantasztikus volt, úgy éreztük magunkat, mintha egy focimeccsen lettünk volna. Rengetegen voltak, és sípokkal, zászlókkal szurkoltak minden országnak. Amikor a modellünk színpadra lépett, a fotónkat és a bemutatkozó videónkat vetítették ki a Hungary felirat alá. Rázott a hideg és borzasztóan meg voltam hatódva. Ez után mi léptünk színpadra Sárával mint magyar csapat – meséli az élményeket Zsófia.

Később a meghívott fodrászok tartottak bemutatót, melynek keretén belül innovatív technikákat ismertettek, végül kihirdették az eredményt.

– Sajnos nem nyertünk, de valahol azt gondolom, mégis. Erre a versenyre már országos győztesek érkeztek, és megálltuk a helyünk! – zárja a pécsi fodrász.